Vuković: Opozicija bi na zasijedanju Skupštine mogla ponovo pokrenuti inicijativu za smjenu Vlade

Kako je kazao, DPS je povukao inicijativu o izglasavanju nepovjerenja Vladi, jer nije interes Crne Gore samo da ova Vlada padne nego da se to uradi na način koji će biti dobra osnova za izlazak iz krize i nastavak reformskih procesa i evropskog puta države

17043 pregleda 38 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Opozicija bi 3. januara mogla ponovo pokrenuti inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi, kazao je gradonačelnik Podgorice i potpredsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Ivan Vuković.

Sjednica Skupštine se najranije može održati 18. januara, dok datum određuje podnosilac inicijative za vanrednu sjednicu, a taj rok ne može biti kraći od 15 dana od podnošenja inicijative.

On je gostujući na Gradskoj TV rekao da je inicijativu o izglasavanju nepovjerenja Vladi DPS povukao, jer nije interes Crne Gore samo da ova Vlada padne nego da se to uradi na način koji će biti dobra osnova za izlazak iz krize i nastavak reformskih procesa i evropskog puta države.

Kako je naveo, željeli su da daju priliku da DF pokrene najavljenu inicijativu za skraćenje mandata Skupštini.

"Mi smo rekli imate priliku, sakupite potpise, inicirajte ono što ste obećali i mi ćemo vam pomoći u tome, jer je i naš interes da ova katastrofalna Vlada siđe s poitičke scene Crne Gore. Ako se to ne desi, nama novo zasijedanje Skupštine nudi mogućnost 3. januara da pokrenemo ovu inicijativu koju smo povukli sa dnevnog reda sjednice", istakao je Vuković.

Komentarišući to što je premijer Zdravko Krivokapić opoziciju optužio za pokušaj političke korupcije pominjući 20 miliona dolara koje je, navodno, opozicija dala za lobiranje, Vuković kaže da bi možda bilo bolje da premijer" ili njegova desna ruka Spajić kažu ko je uzeo proviziju".

"A prema mojim saznanjima taj procenta u bankarstvu je oko tri odsto u odnosu na vrijednost tih transakcija. Govorim o zaduženju s početka mandtata koje je protivustavno i ministar Spajić će odgovarati kad tad za to, jer je to krivično djelo, zloupotreba službenog položaja, jer parlament odlučuje o zaduženju države", kazao je gradonačelnik Podgorice.

Prema njegovim riječima, najvažnije u ovom momentu je da Vlada koja uništava Crnu Goru i njene institucije i koja ju je "u vrijednosnom smislu, uvela u civilizacijski sunovrat" što prije završi mandat.

Bonus video: