Krivokapić: Ne može neko kupovinom zlatnog glasa da izmijeni volju građana

„Na ovim prostorima dešava se endemska, sistemska korupcija“, naveo je Krivokapić

35880 pregleda 47 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Premijer Zdravko Krivokapić, saopštio je večeras da se u Crnoj Gori prethodnih dana „pripremala politička korupcija“.

„Na ovim prostorima dešava se endemska, sistemska korupcija. Ovih dana bili smo svjedoci da se pripremala politička korupcija. Ona je preduslov viskoke korupcije. Ne može neko kupovinom zlatnog glasa da dođe do izmjene volje građana, ako je demokratija na djelu. Onda nam nisu potrebni izbori...“, rekao je on u Podgorici, na gala večeri Američke privredne komore.

Opozicione partije povukle su u ponedjeljak iz skupštinske procedure inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Krivokapićevom kabinetu, iako su njihovi predstavnici u više navrata tvrdili da će imati potrebnu većinu za razrješenje Vlade.

Krivokapić je na gala večeri kazao, između ostalog, i da je najveći iskorak njegove Vlade – „od koga svi u političkim krugovima strepe“ – ekonomski program „Evropa sad“.

„To je pokušaj u vezi onoga o čemu je predsjednik SAD-a (Džozef) Bajden govorio – da korupcija nagriza ekonomske jednakosti. Želimo da pokušamo da smanjimo stopu siromaštva i povećamo kupovnu moć građana“, pojasnio je on.

Premijer je dalje kazao da Crna Gora može biti zdrava „samo ako je zdrava demokratija“

„Ako želite da pomognete državi, treba da imate transparentnu upravu, a to je ono što demonstrira ova Vlada“, dodao je on.

Krivokapić je naveo da je saradnja Crne Gore sa SAD-om veliki izazov za sve, a posebno za Vladu. On je rekao da se Crna Gora nakon nezavisnosti 2006. godine „opredijelila investitorima koji nisu pripadnici prirodne veze i ne dijele evroatlantske vrijednosti“.

„Raduje me što je nakon otpočinjanja ekonomskog dijaloga sa SAD-om iskazan zaključak da se naši odnosi zasnivaju na novim ekonomskim relacijama, koje se baziraju na investitorima koje očekujemo i na konvencionalnim razmjenama koje su neophodne“, kazao je premijer, najavljujući potpisivanje značajnog sporazuma „o jednom investicionom poduhvatu, koji će ostati upisan u istoriji Crne Gore“.

Bonus video: