Radulović organizovao novogodišnji prijem za diplomatski kor

"O našoj nedvosmislenoj opredijeljenosti da budemo u budućnosti dio Evropske unije, ali da se već danas vodimo njenim vrijednostima, svjedoče uspjesi u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, kao i stoprocentna usklađenost sa vanjskom i bezbjednosnom politikom"

6869 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Mfa.gov.me
Foto: Mfa.gov.me

Suočavajući se sa onim što nam je donijela ova godina postali smo zreliji, mudriji da riješimo stare dileme, spremniji za ono što će se naći na našem putu. Bila je puna izazova, ali i spremnosti i vizije da se prevaziđu za dobrobit svih,rekao je ministar vanjskih poslova (MVP) Đorđe Radulović na tradicionalnom novogodišnjem prijemu za predstavnike diplomatskog kora, koji povodom novogodišnjih praznika priređuje Ministarstvo vanjskih poslova.

Iako je zdravstvena kriza koja traje već dvije godine uticala na pojedine aktivnosti u sprovođenju spoljne politike, kako je konstatovao Radulović, s ponosom možemo reći da smo ove godine uspjeli da je nadjačamo.

Ministarstvo vanjskih poslova i crnogorska diplomatsko-konzularna mreža, kazao je on, dali su sve od sebe kako bi spoljnopolitički ciljevi bili realizovani.

"O našoj nedvosmislenoj opredijeljenosti da budemo u budućnosti dio Evropske unije, ali da se već danas vodimo njenim vrijednostima, svjedoče uspjesi u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, kao i stoprocentna usklađenost sa vanjskom i bezbjednosnom politikom", naveo je Radulović.

Istakao je da je Crna Gora sa NATO saveznicima i partnerima tokom ove godine nastavila da doprinosi stabilnosti i bezbjednosti regiona Zapadnog Balkana, učinivši ga vidljivijim na agendi Alijanse.

Takođe, kako je naveo, dobrosusjedska saradnja je još jedan stub vanjske politike jer najbolji odnosi sa svim našim komšijama su vrijednost koju brižljivo moramo čuvati, koja je važna ne samo za evropski put svih nas, već i za život kakav naši građani zaslužuju.

Ambasador Veselko Grubišić, u ulozi privremenog doajena diplomatskog kora, kazao da se nada da će sljedeća godina donijeti uspjehe koji će predstavljati korak bliže ka ispunjenju cilja.

Đorđe Radulović prijem
foto: Mfa.gov.me

"Siguran sam da će zemlje članice EU podržati svaki korak u tom smjeru", rekao je Grubišić zahvalivši Ministarstvu vanjskih poslova i drugim institucijama Crne Gore na kontinuiranoj podršci svim diplomatama koji, kako je rekao, predstavljaju zemlje koje istinski žele da Crna Gora uspije u ostvarenju svoje agende.

Govoreći o ovogodišnjim uspjesima, Radulović je kazao da oni ne bili u potpunosti ostvareni bez pomoći naših diplomata u zemlji i inostranstvu.

"Samo vaše prisustvo i nesebičan rad daju nemjerljiv doprinos dinamici diplomatskog života u Crnoj Gori", rekao je Radulović istakavši da će se Ministarstvo vanjskih poslova truditi da i u narednom periodu dodatno doprinese jačanju saradnje i prijateljstva.

"Čestitajući božićne i novogodišnje praznike, on je saopštio planove za narednu godinu-Kada je riječ o spoljnopolitičkim prioritetima, možete biti ubijeđeni da će ostati isti i u 2022. godini. Zalaganje Ministarstva da ih realizuje neće se dovoditi u pitanje. Bićemo još agilniji i odlučniji u njihovom sprovođenju", zaključuje se u saopštenje MVP.

Bonus video: