Radulović: Krivokapiću sam objasnio da će jednostrano povećanje plata dovesti do loma i izazvati mnoge krize

Radulović je kazao da je sa premijerom razgovarao o budžetu, ukupnoj ekonomskoj i socijalnoj situaciji i o trenutnoj političkoj situaciji

23874 pregleda 42 komentar(a)
Radulović, Foto: Boris Pejović
Radulović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik kluba poslanika Pokreta za promjene (PzP) Branko Radulović je kazao da je premijeru Zdravku Krivokapiću na sastanku saopštio da je budžet trebalo da bude proizvod ukupne ekonomske politike i dogovora unutar parlamentarne većine.

"Kako bi imali budžet koji bi prošao nekoliko interakcija, bio usaglašen i ne bi se stvarali problemi u Skupštini –"uzmi ili ostavi"", rekao je Radulović.

Krivokapić je juče predstavnike parlamentarne većine na konsultacije o predlogu budžeta i budućoj saradnji.

Radulović je kazao da je sa premijerom razgovarao o budžetu, ukupnoj ekonomskoj i socijalnoj situaciji i o trenutnoj političkoj situaciji.

Premijeru je, kako je rekao "Vijestima", objasnio da će jednostrano povećanje plata dovesti do loma i izazvati mnoge krize.

"Dovešće u tešku situaciju i mnoge strukture, koje su socijalne, da će biti otpuštanja i mnogo čega drugoga", rekao je Radulović.

Istakao je da su amandmani koje je podnio na predlog budžeta prije svega razvojni i tiču se "Maršalovog plana" i dinaminčnog ekonomskog razvoja, za čiju je realizaciju potrebna djelimična podrška iz budžeta.

"Osnovna podrška je kroz druge institucije koje treba formirati u Crnoj Gori", kazao je Radulović.

Istakao je da je premijera pitao šta će sa penzionerima, nezaposlenima, zdravstvenom radnicima i da će ih staviti u još "težu situaciju raslojavanja".

"On se složio i odobravao da sve te moje ideje oko instituta, razvojne banke, Fonda za razvoj i sve ostalo se realizuje tokom iduće godine", rekao je Krivokapić.

Radulović je kazao da su se na sastanku dotakli trenutne političke situacije, neodrživosti ovakvog stanja gdje u samoj Vladi nema dovoljno funkcionalnosti, da ona nije ni organizaciono dobra, da odnosi prema parlamentarnoj većini i Skupštini ne zadovoljavaju ni minimum.

Istakao je da je premijeru predložio određene inicijative, ne želeći da precizira koje istakavši da će to saopštiti premijer ukoliko ih bude prihvatio.

"Mislim da će doći do ponovljenih inicijativa iz Vlade kako bi ponovo preispitali da li ćemo se konsolidovati kao 41 poslanik i kooptirati još neke političke partije", kazao je Radulović.

Bonus video: