Klub odbornika DPS Andrijevica: Nadležni da ispitaju nezakonitosti i zloupotrebe Novovića

Iz Kluba odbornika su podsjetili da je Novović uprkos činjenici da mu je istekao period na koji je imenovan za vršioca dužnosti, "uručio devet otkaza osobama koja su bila zaposlena na neodređeno na poziciji zaštitara"

3296 pregleda 1 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Predložena odluka kojom se produžava ugovor o radu doskorašnjeg v.d. izvršnog direktora lokalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija", Željka Novovića, nije dobila juče na sjednici SO Andrijevica potrebnu većinu, saopšteno je iz Kluba odbornika Demokratske partije socijalista (DPS) Andrijevica.

Shodno tome, kako su naveli, sve odluke i rješenja koja je Novović donio nakon prestanka trajanja njegovog mandata "apsolutno su nevažeća".

Iz Kluba odbornika su podsjetili da je Novović uprkos činjenici da mu je istekao period na koji je imenovan za vršioca dužnosti, "uručio devet otkaza osobama koja su bila zaposlena na neodređeno na poziciji zaštitara".

"Takođe, za potrebe preduzeća, nakon isteka v.d. stanja, dakle nelegalno, Novović je sklopio angažman sa jednom privatnom firmom preko koje je angažovao nova lica koja bi pokrivala iste pozicije po osnovu kojih je njihovim prethodnicima uručen otkaz", navodi se u njihovom saopštenju.

Istakli su da iščekuju sudski epilog, dok se nadaju da će nadležni ispitati i sve ostale "pravne zloupotrebe i bezakonja doskorašnjeg čelnika ovog preduzeća".

Bonus video: