Konatar: Milačić i ja smo dva svijeta, nemamo ništa zajedničko

Poslanik URE je istakao da su se njihova dva svijeta, sticajem okolnosti i igrom istorije, dodirnuli samo u jednoj zajedničkoj tački - 30. avgusta 2020. godine, kada su glasali za promjene i smjenu vlasti u Crnoj Gori

20882 pregleda 90 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar saopštio je da su on i poslanik Prave Crne Gore Marko Milačić dva svijeta.

Konatar je reagovao na današnje saopštenje Milačića u kojem je naveo da je Građanski pokret URA albanska nacionalna partija, te da su u njoj mnogi predstavnici drugih naroda u Crnoj Gori "vidjeli priliku za dobru političku karijeru".

Na njegovu izjavu, Konatar je odgovorio da je građansko po pravilu uvijek u sukobu sa fašizmom, a da je demokratija uvijek u sukobu sa totalitarnim, te da su Milačić i on na neki način "u sukobu" jedan sa drugim.

"Marko i ja smo dva svijeta. Marko nikad neće razumjeti moj svijet, a ja nikad ne mogu postati dio njegovog. Naša dva svijeta nemaju ništa zajedničko", napisao je Konatar na svom Fejsbuk nalogu.

Poslanik URE je istakao da su se njihova dva svijeta, sticajem okolnosti i igrom istorije, dodirnuli samo u jednoj zajedničkoj tački - 30. avgusta 2020. godine, kada su glasali za promjene i smjenu vlasti u Crnoj Gori.

"I ne, nije problem što je Marko rekao da je URA albanska - mene kao Crnogorca nije uvrijedio, jer ona to jeste. URA je i albanska, i crnogorska, i srpska, i hrvatska, i bošnjačka, i romska, ali u svojoj suštini evropska i svjetska! Problem je sljedeći - Marko i ja smo dva svijeta", napisao je Konatar.

Bonus video: