Bošković: Crna Gora promoviše demokratske vrijednosti

Crnogorski ministar odbrane je palestinskog ambasadora informisao o napretku Crne Gore na putu evropskih i evroatlantskih integracija, kao i o doprinosu crnogorske Vojske međunarodnom miru i stabilnosti, kroz učešće u mirovnim misijama
0 komentar(a)
Predrag Bošković, Rabi Al Hantuli, Foto: Vlada Crne Gore
Predrag Bošković, Rabi Al Hantuli, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 31.10.2017. 14:27h

Crna Gora ima aktivnu ulogu u promovisanju demokratskih vrijednosti evroatlantske porodice, kao i NATO politike otvorenih vrata, čime doprinosi stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana, poručio je ministar odbrane, Predrag Bošković.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Bošković se danas sastao sa ambasadorom Palestine, Rabijem Al Hantulijem.

"Na sastanku je istaknuto da su neposredni susreti odlična prilika za razmatranje konkretnih oblasti saradnje i razmjenu mišljenja o pitanjima značajnim, kako za regionalnu, tako i za globalnu bezbjednost", kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Bošković informisao ambasadora o napretku Crne Gore na putu evropskih i evroatlantskih integracija, kao i o doprinosu crnogorske Vojske međunarodnom miru i stabilnosti, kroz učešće u mirovnim misijama.

„On je istakao aktivnu ulogu Crne Gore u promovisanju demokratskih vrijednosti evroatlantske porodice, kao i NATO politike "otvorenih vrata", čime doprinosimo stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana“, kaže se u saopštenju.

Bošković je, kako se navodi, izrazio duboko razumijevanje za situaciju na Bliskom Istoku, ističući značaj dijaloga i mirnog rješavanja gorućih problema.

„Hantuli je ocijenio veoma značajnim napredak koji je Crna Gora do sada ostvarila u sveobuhvatnim reformama, i čestitao na punopravnom članstvu u NATO Alijansi. On je pohvalio posvećenost Crne Gore njegovanju demokratskih vrijednosti i poštovanju principa međunarodnog prava, kao i odličnu saradnju sa svim susjednim zemljama“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Hantuli, govoreći o odnosima Palestine sa svojim susjedima, upoznao Boškovića sa trenutnom situacijom u regionu Bliskog Istoka.

„Bošković je izrazio nadu da će se situacija na Bliskom Istoku kretati u pravcu izgradnje mira i njegovanja suživota i tolerancije“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: