U ponedjeljak o izboru članova Tužilačkog savjeta

Na dnevnom redu će se, navodi se u saopštenju, naći i amandmani na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika

15883 pregleda 168 reakcija 19 komentar(a)
Koprivica, Foto: Screenshot
Koprivica, Foto: Screenshot
Ažurirano: 25.12.2021. 19:33h

Predsjednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Momo Koprivica sazvao je za ponedjeljak, 27. decembar u 13 časova sjednicu na kojoj će se utvrditi Predlog za izbor četiri člana Tužilačkog savjeta iz reda uglednih pravnika.

“Uvjeren sam da će nakon više decenija politizacije tužilaštva, Crna Gora napokon dobiti istinski nezavisan Tužilački savjet. Upravo takav Tužilački savjet će biti u stanju da se izbori sa korupcijom i organizovanim kriminalom”, rekao je Koprivica.

On je rekao da je uvjeren da će borba koju su Demokratska Crna Gora i on vodili, rezultirati uspjehom i da će profunkcionisati na nepristrasan način ta institucija, od koje zavisi vladavina prava.

“Bez izvođenja kriminalaca pred lice pravde, nema prosperiteta društva niti uspjeha evropskih integracija. Upravo je nezavisan TS, bez partijski obojenih kandidata biti zaloga za neselektivno izvođenje kriminalaca pred lice pravde. Ključni cilj nove vlasti i parlamentarne većine jeste vladavina prava i to smo dužni da ostvarimo radi građana koje predstavljamo”, poručio je Koprivica.

Na dnevnom redu će se, navodi se u saopštenju, naći i amandmani na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Crne Gore, koje su podnijeli poslanici Branka Bošnjak, Marta Šćepanović, Jovanka Laličić i Suzana Pribilović.

Bonus video: