smatraju da neslaganja iz prošlosti trebaju biti stavljena po strani

DPS Prijestonice pozvao na razgovor o formiranju vlasti na Cetinju

Svi politički subjekti koji su dobili ogroman broj suverenističkih glasova na Cetinju moraju pokazati dovoljan stepen odgovornosti, smatraju iz DPS Prijestonice

6904 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Prijestonica Cetinje
Foto: Prijestonica Cetinje

Cetinjski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) pozvao je političke subjekte, sa kojima, kako navode, dijele vrijednosti i ciljeve, na razgovor o formiranju vlasti u tom gradu.

Na sjednici Opštinskog odbora (OO) te partije zaključeno je da DPS, Socijaldemokratska partija (SDP), Stara garda LSCG i koalicija Socijaldemokrate – Liberalna partija (SD-LP) nemaju važnijeg zadatka od odbrane dostojanstva crnogorskog imena i slobode crnogorske države.

“Budući da je DPS dobio najveći procenat podrške građana Cetinja, kao odgovoran politički subjekat dužni smo pozvati za razgovor o formiranju vlasti u Prijestonici, sa političkim subjektima koji baštine iste vrijednosti, i dijele iste ciljeve”, rekli su iz OO DPS-a.

Te vrijednosti, kako su precizirali iz DPS-a, temelje se na evroatlantskim integracijama, građanskoj i multietničkoj državi i antifašističkim idejama.

"Svjedoci smo da su u posljednjih 15 mjeseci od formiranja Vlade, sve te vrijednosti dovedene u pitanje, kao i sam opstanak države", rekli su iz odbora DPS-a.

Kako su istakli, svi politički subjekti koji su dobili ogroman broj suverenističkih glasova na Cetinju moraju pokazati dovoljan stepen odgovornosti.

“Oni moraju poslati jaku poruku građanima, da se samo slogom i jedinstvom mogu odbraniti temeljne vrijednosti na kojima počiva savremena Crna Gora”, kaže se u saopštenju OO DPS-a.

Oni su poručili da sva eventualna lična ili politička neslaganja iz prošlosti u ovom trenutku trebaju biti stavljena po strani, radi budućnosti Cetinja i Crne Gore.

“U ovom trenutku, DPS, SDP, Stara garda LSCG i SD-LP, koji su dobili ogromnu podršku građana Cetinja, nemaju važnijeg zadatka od odbrane dostojanstva crnogorskog imena i slobode crnogorske države”, rekli su iz DPS-a.

Oni su naveli da su spremni da razgovaraju o budućem razvoju Cetinja, na principima uzajamnog poštovanja, podjele odgovornosti i sa jasno utvrđenim rokovima za realizaciju postavljenih ciljeva.

“Samo na taj način Prijestonica može dobiti lokalnu upravu koja će biti profesionalna i u službi građana”, istakli su iz cetinjskog DPS-a.