Boravak Nikolića do danas nije plaćen, brojne malverzacije u vezi sa tim

“Kada su Vijesti pokrenule priču, na osnovu nje du se pokazale sve one stvari koje se tiču nedostataka u funkcionisanju Budvanske rivijere. Nakon što je tekst objavljen, utvrdđeno je da je preko naloga koji nije bio zaštićen izbrisani podaci stranog državljanina koji je boravio u sobi Slovenske plaže i umjesto njega upisano ime Nikolića"

38867 pregleda 113 reakcija 16 komentar(a)
Andrija Nikolić, Foto: DPS
Andrija Nikolić, Foto: DPS

Boravak poslanika Demokratske partije socijalista i koordinatora te partije za Budvu Andrije Nikolića tokom političkih previranja u ljeto 2020. u sobi Turističkog naselje Slovenska plaža ni do danas nije plaćen, a utvrđene su brojne malverzacije koje su počinjene da bi se taj boravak predstavio legalnim.

To je na današnjoj konferenciji za novinare povodom poslovanja Hotelske grupe Budvanska rivijera saopštio predsjednik Komisije koja se bavila poslovanjem te firme u prethodnom periodu Ninoslav Kaluđerović.

Sa pres konferencije
Sa pres konferencijefoto: Vuk Lajović

On je naglasio da je nakon pisanja "Vijesti" o boravku Nikolića u kapacitetima Slovenske plaže, počele da se otkrivaju sve pojedinsti, koje oslikavaju na koji način je radilo bivše rukovodstvo ove kompanije u većinskom vkasništvu države.

“Kada su Vijesti pokrenule priču, na osnovu nje du se pokazale sve one stvari koje se tiču nedostataka u funkcionisanju Budvanske rivijere. Nakon što je tekst objavljen, utvrdđeno je da je preko naloga koji nije bio zaštićen izbrisani podaci stranog državljanina koji je boravio u sobi Slovenske plaže i umjesto njega upisano ime Nikolića. Nakon toga taj nalog je storniran, a službenica je prijavila da joj je neko ušao u kompjuter i mimo propisa odradio to. Ona je o tome sačinila službenu zabilješku”, kazao je Kaluđerović.

Kako je kazao nakon toga računovodstvo firme je dostavilo fakturu DPS o korišćenju usluga.

“Te fakture do današnjeg nisu plaćene. Do dana današnjeg nije plaćen ni boravak pripadnika policije tokom prošlogodišnjeg desanta na Budvu. Takođe nije plaćana faktura za batinaško obezbjedjenje. Takođe Skupština opštine Budva nije dobila fakturu da su se u sali Slovenske plaže tokom političkih dešavanja prošlog ljeta održavale sjednice parlamenta”, kazao je Kaluđerović, podsjećajući na nelegalnu sjednicu tadašnje odborničke većine okupljene oko DPS koja je smijenila legalno izabrane opštinske čelnike.

To znači da se tada Slovenska plaža u vlasništvu države, kako je dodao, koristila suprotno zakonu u korist DPS.

Prema njegovim riječima ovo je sve tada trebalo da pokrene Agencija za sprečavanje korupcije.

“Ništa nisu uradili, ali je zato tadašnje rukovodstvo firme, sam predsjednik Borda direktora (Saša Radović) za pet godina uzeo neto zaradu od 300 hiljada eura”, kazao je Kaluđerović.

Naglašava da je Komisija utvrdila brojne nepravilnosti od toga da su adaptacije hotela vršile iste firme koje su bile čak registrovane za konsalting.

“To nisu bili mali iznosi, već su za adaptaciju hotela izdvojeni milioni”, naglasio je on.

Kompletna dokumentacija o radu bivše ulpave predata je aktuelnom Bordu direktora.

Predsjednik Borda direktora Mijomir Pejović kazao je da je Bord usvojio izvještaj Komisije i donio zaključak kojim je obavezao izvršnog direktora i predsjednika Borda direktora da u saradnji sa pravnim zastupnikom pokrenu odgovarajuće postupke pred nadležnim državnim organima.

Osvrćući se na loše ugovore koji su im ostavljeni, izvršni direktor Jovan Gregović kazao je da su u junu preuzeli upravljanje i ostavljeno im je 200 soba van funkcije. To je uticalo da Budvanska završi poslovnu godinu u minusu od dva miliona.

Bonus video: