Đukić: Martinović iz Demokrata i Šćepanović iz DPS da lobiraju da amandmani SDP za projekte u Kolašinu dobiju podršku

"Očigledno je, kaže Đukić, „da Kolašin plaća ceh malog broja stanovnika, a time i malog broja glasača, zbog čega se o njegovoj sudbini odlučuje u partijskim centralama u Podgorici“.

14939 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

I ove godine se pokazuje da najveće partije sa državnog nivoa ne vode računa o opštini Kolašin i njenim građanima, saopštio je predsjednik Skupštine opštine (SO) tog grada Milan Đukić. Prema njegovim riječima, kapitalni budžet Vlade za 2022. predvidio je značajna sredstava za samo jedan projekat – sistem osnježavanja i snadbijevanja vodom za ski – centar i hotele na Bjelasici.

„ Prioritetni projekti koje je kandidovala Opština Kolašin nijesu dovoljno uvaženi od strane Vlade, kao ni njihova neophodnost i hitnost: parking garaža, kanalizacioni i vodovodni projekti, sportski tereni na Lugu, rekonstrukcija stare škole i dr. Paradoksalno je i indikativno da su moje javne pozive i vapaj da se prošle i ove godine u budžet Vlade uvrste prioritetni projekti opštine Kolašin, čuli izgleda jedino poslanici SDP-a. Ostale partije vlasti i opozicije iz državnog parlamenta i lokalnog u Kolašinu potpuno su zanemarile Kolašin u svojim predlozima amandmana na budžet 2022. godinu“, tvrdi Đukić.

Prema njegovim riječima, „prošlogodišnje glasanje za ove iste amandmane SDP-a kojima se traži podrška projektima u opštini Kolašin, pokazalo je da se u Skupštini CG više vode računa o interesima svoje partije i koalicije u tom trenutku, nego o interesu građana jedne male opštine na sjeveru.

"Očigledno je, kaže Đukić, „da Kolašin plaća ceh malog broja stanovnika, a time i malog broja glasača, zbog čega se o njegovoj sudbini odlučuje u partijskim centralama u Podgorici“.

„Nadam se da se ove godine poslanici neće voditi usko partijskim interesima već da će glasati za amandmane SDP-a koji osim što su prioritet za opštinu Kolašin, oni su realni, malog iznosa i moguće im je pronaći mjesto u rashodnoj strani. Zato pozivam sve poslaničke klubove u Skupštini Crne Gore da podrže amandmane SDP-a kojima se traže sredstva za projekte u opštini Kolašin: rekonstrukcija stare škole u kojoj je održana skupština ZAVNO, izgradnja nedostajućih sportskih terena za MOSI igre i rekonstrukcija Ulice Boška Rašovića sa nedostajućom infrastrukturom. Posebnu obavezu i odgovornost imaju poslanici iz Kolašina Marta Šćepanović iz DPS-a i Vladimir Martinović iz Demokrata, da lobiraju u svojim i poslaničkim klubovima većine i opozicije da ovi amandmani budu podržani“, poručuje Đukić.

On podsjeća da „dva projekta iz amandmana prevazilaze lokalni javni interes jer stara škola rekonstrukcijom treba da postane državni muzej, a domaćin MOSI 2023. nije samo Kolašin već i država Crna Gora“.

„Ukoliko i ove godine izostane podrška poslaničkih klubova u Skupštini Crne Gore onda je jasno da je partijski interes jači od prioritetnih potreba građana i da Kolašin ostaje prepušteni sam sebi, kao žrtva državnih i lokalnih političkih i partijskih prepucavanja i konfrontacija“, zaključuje predsjednik SO Kolašin.

Bonus video: