Bečić: U Novoj 2022. godini očekujemo povećanje životnog standarda svih građana

"Zato je, na kraju ove godine, kao najljepši novogodišnji poklon, Skupština usvojila brojne zakone kojima se stvaraju formalnopravne pretpostavke za obezbjeđenje većih zarada i penzija, dječjih dodataka za svu djecu i obeštećenje majki, koje su stekle pravo na naknadu po osnovu rođenja troje i više djece"

6618 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić uputio je građankama i građanima Crne Gore čestitke povodom Nove godine.

„U ime Skupštine Crne Gore i u svoje ime, svim građankama i građanima Crne Gore čestitam nastupajuću 2022. godinu, uz želju da predstojeće praznike provedu u dobrom zadravlju, ljubavi, radosti, porodičnom miru i slozi, a da u Novoj godini nižu samo uspjehe.

Godina na izmaku, koju i dalje, nažalost, obilježava pandemija koronavirusa sa svim nedaćama koje je prate, bila je, ipak, uspješna za Crnu Goru, koja je poslije godinu dana pauze, dočekala brojne turiste i goste iz regiona i svijeta, a samim tim ostvarila velike prihode u budžetu. Upravo, obećavajuće stanje kad je riječ o državnim finansijama daje nam za pravo da očekujemo povećanje životnog standarda svih građana u Novoj 2022. godini.

Zato je, na kraju ove godine, kao najljepši novogodišnji poklon, Skupština usvojila brojne zakone kojima se stvaraju formalnopravne pretpostavke za obezbjeđenje većih zarada i penzija, dječjih dodataka za svu djecu i obeštećenje majki, koje su stekle pravo na naknadu po osnovu rođenja troje i više djece. Dakle, skoro niko se nije zanemario – vodilo se računa i o radnicima, i o djeci, i o majkama, i o penzionerima, i o ranjivim kategorijama. Petar Drugi Petrović Njegoš je dobio dodatnu afirmaciju u našem društvu proglašenjem 13. novembra, datuma njegovog rođenja, za praznik kulture, a ekološka Crna Gora je dodatno dobila na značaju određivanjem 20. septembra za Dan ekologije. Tužilački savjet je kompletiran i očekujemo opipljive rezultate na polju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Rukovodstvo Skupštine sa ponosom ističe da je, uz veliku podršku skupštinske službe, na čelu sa generalnim sekretarom, u prethodnoj godini realizovalo preko 50 projekata koji su za rezultat imali modernizaciju najvišeg predstavničkog doma, kao i jačanje njegove zakonodavne aktivnosti i kontrolne i nadzorne uloge. Kada se u obzir uzme i proglašenje crnogorskog Parlamenta za najtransparentniji u regionu, razloga za zadovoljstvo urađenim ima na pretek.

U narednoj godini, očekujem od svih učesnika u političkom životu više razumijevanja i povećanje otvorenosti i spremnosti za dijalog, kako bi sačuvali izbornu volju građana izraženu 30. avgusta 2020. godine. To bi nam donijelo, uz povoljne finansije, više nade i realna očekivanja za napredak društva u cjelini, a naročito u procesu pridruživanja Evropskoj uniji, što nam je državni prioritet.

U uvjerenju da će 2021. godina biti upamćena po ponovnom otvaranju Crne Gore za brojne turiste, ali i po napretku u svim drugim sferama, želim da u narednoj godini konačno vidimo kraj pandemiji, kako bi prosperitet naše društvene zajednice i države Crne Gore nesmetano išao ubrzanom dinamikom.

Još jednom, srdačno, svim građankama i građanima, čestitam Novu, 2022. godinu“, poručio je predsjednik Bečić u čestitki.

Bonus video: