Milačić: Pet velikih pobjeda ove godine da preraste u 50 velikih pobjeda u 2022.

"Prava Crna Gora će ostati partija naroda i partija pobjede 30. avgusta i u 2022. godini"

5480 pregleda 53 reakcija 41 komentar(a)
Marko Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Marko Milačić, Foto: Prava Crna Gora

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić čestitao je građanima 2022. godinu.

On je u novogodišnjoj čestitki naveo da smo "u 2021. godini imali borbu".

"Opstrukcije starog sistema DPS-a, recidivi poražne idelogije započeli su proces radikalizacije i ekstremizma sa jedne strane ali i otpuštanjem prljavog novca u lobističke aktivnosti i političku korupciju sa druge strane. Skupština je u januaru potvrdila Vladin predlog ukidanja diskriminatornih odredbi Zakona o slobodi vjeroispovijesti kada je DPS pokušao institucionalnim opstrukcijama i angažovanjem ekstremista da opstruiše Skupštinu. Prva pobjeda je izvojevana", naveo je Milačić.

Dodao je da je sa ljetom došao izazov za iscrpljenu crnogorsku privredu.

"Odličnom umjerenom ekonomskom politikom, dobrim turističkim marketingom i međunarodnom ponudom, sezona je nadmašila i najbolja očekivanja i napunila budžet. Druga pobjeda je izvojevana. Zatim je došao septembar, opet radikalizacija, opstrukcije i ekstremizam u režiji DPS-a. Pokušaj da se jedan duhovno-istorijski događaj ubaci u mračnu agendu kriminalnih grupa i da se borba protiv crkve predstavi kao politika. Sve je završeno srećno i bez žrtava. Treća pobjeda je izvojevana".

Kao četvrtu pobjeda koja je izvojevana je naveo da je krajem godine predstavljen budžet okrenut projektima Evropa sad i Crna Gora odmah, kao i izglasavanje Tužilačkog savjeta

"Najzad, potpisivanje Memoranduma, pokušaj promjene izborne većine 30. avgusta, opstrukcije, klevete, zakulisni dogovori na štetu građana. Memorandum je bio poslednji trzaj poraženog DPS-a, pokušaj da puzajući promjeni volju većine, da poslije neuspjelih ekstremističkih aktivnosti, prijetnji, nasilja i opstrukcija, demonstrira meku moć, novac, dogovore i podjele među većinom. Konačno, narod je rekao da dobro čita događaje i pokazao da je potpuno mobilan i za ulicu kada treba vršiti vlast propisnu Ustavom. Peta pobjeda, najteža i najkomplikovanija".

Mičačić je poručio da "2022. godinu čekamo zreliji, jači i organizovaniji".

"Trideseti avgust je zadatak koji moramo opravdati i kao narod i kao istorijska generacija koja je prekinula diktaturu DPS-a i Mila Đukanovića. Prava Crna Gora će ostati partija naroda i partija pobjede 30. avgusta i u 2022. godini. Neko reče da promjene počinju januarom, a Prava Crna Gora poručuje građanima, pobjede počinju januarom. Želimo svojim građanima, ali i svim našim članovima i simpatizerima puno radosti, puno zdravlja i puno pobjeda na ličnom i nacionalnom planu. Nastavljamo bolji, organizovaniji, iskusniji i jači. Srdačna čestitka svim građanima i građankama Crne Gore od Prave Crne Gore u želji da pet velikih pobjeda ove godine preraste u 50 velikih pobjeda u nastupajućoj 2022. godini. Srećan vam Božić i nastupajuća Nova godina", naveo je lider Prave Crne Gore.

Bonus video: