DPS: Borovinić Bojović se bavi prizemnim politikanstvom, Crna Gora izgubila bitku sa pandemijom

"Njena konstatacija da je "epidemija značajno bolje praćena 2021. godine nego 2020.", posebno izaziva gnijev kod brojnih građana Crne Gore koji su izgubili bližnje svoje. Na ovaj način Jelena Borovinić - Bojović demonstrira i krajnje nepoštovanje prema samim žrtvama", smatraju u DPS-u

12622 pregleda 35 reakcija 35 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Nakon više naših poziva ministarki zdravlja Jeleni Borovinić Bojović da se u vremenu kada Crna Gora obara crne rekorde ne bavi prizemnim politikanstvom, ona uporno nastavlja sa tom istom praksom, kazali su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

"Njena konstatacija da je "epidemija značajno bolje praćena 2021. godine nego 2020.", posebno izaziva gnijev kod brojnih građana Crne Gore koji su izgubili bližnje svoje. Na ovaj način Jelena Borovinić - Bojović demonstrira i krajnje nepoštovanje prema samim žrtvama", smatraju u DPS-u.

Tvrde da je njeno poređenje broja urađenih testova prošle godine u odnosu na 2020. suvislo koliko i poređenje broja vakcinisanih u 2020. kada vakcina nije postojala, sa 2021. kada su sve države na svijetu masovno imunizirale.

"Ili isto tako licemjerno kao upoređivanju broja turista iz 2020. i 2021. kojem pribjegava aktuelna vlada. Svi ovi kvazistatistički podaci, samo služe za obmanjivanje javnosti i sakrivanje činjenice da su učinci ministarke i njenog nevakcinisanog premijera u borbi protiv koronavirusa katastrofalni", kazali su iz DPS-a.

Smatraju da je Crna Gora od dolaska ove vlasti u potpunosti izgubila bitku sa pandemijom, čemu, kažu, svjedoče zvanični parametri i faktičko stanje u državi.

"Davno je ministarka trebalo da podnese ostavku, i da spriječi posljedice na koje smo upozoravali, a koje su pogubne po zdravlje građana ali i ekonomiju države. Umjesto toga ona je svaki apel, doživljavala kao atak na nju lično, pokazujući na taj način krajnju bezobzirnost i bezosjećajnost. Svaki novi dan ove Vlade i njenih nesposobnih a sujetnih ministara, je novi nivo degradacije svih segmenata društva, a što je najtragičnije, i novi broj izgubljenih života građana", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: