Stanić: Pozdravljamo odluku AEM-a, zaustaviti polusvijet koji širi mržnju

SDP pozvao nadležno ministarstvo da se uključi u zaštitu medijskog prostora Crne Gore od sadržaja kojima se "proizvodi mržnja i netrpeljivost i vrijeđaju građani i javni poslenici, ili cijeli gradovi, narodi i vjerske zajednice"

8902 pregleda 34 reakcija 34 komentar(a)
Stanić, Foto: SDP
Stanić, Foto: SDP

Socijaldemokratska partija pozdravila je odluku Savjeta Agencije za elektronske medije (AEM) da zabrani, kako navode iz te partije, huškački i uvrjedljivi sadržaj TV Happy iz Srbije.

Podsjećaju da je SDP još u septembru podnio zahtjev AEM-u da zabrani emitovanje emisija te televizije u kojima se "na najgori način vrijeđaju i negiraju Crnogorci, vrijeđaju drugi, manje brojni, narodi, unižavaju vjerski velikodostojnici i omalovažavaju žene".

"Kulturološki, civilizacijski i medijski polusvijet koji je posredstvom pojedinih medija iz Srbije prisutan u našoj zemlji već nekoliko godina mora biti zaustavljen kako bi se spriječilo dalje informativno trovanje našeg medijskog prostora i širenje govora mržnje među građanima Crne Gore", saopštio je šef medijskog pula i član Predsjedništva SDP-a Mirko Stanić.

Iz te partije su pozvali AEM da nastavi sa monitoringom programskih sadržaja sličnog tipa i u drugim medijima, jer je poruka mržnje i netrpeljivosti koje su se čule na TV Happy bilo "na stotine u proteklom periodu".

"Pozivamo nadležno ministarstvo da se uključi u zaštitu medijskog prostora Crne Gore od sadržaja kojima se proizvodi mržnja i netrpeljivost i vrijeđaju građani i javni poslenici, ili cijeli gradovi, narodi i vjerske zajednice", zaključuje Stanić.

Bonus video: