Carević čestitao neustavni Dan Republike Srpske

"Danas kada Republika Srpska proslavlja svojih prvih 30 godina postojanja moramo se sjetiti 9. januar.1992. godine dana koji je zlatnim slovima upisan u istoriju našeg roda, taj dan je vječan i niko, ništa i nikada tu činjenicu neće moći promijeniti"

6767 pregleda 43 reakcija 43 komentar(a)
Carević, Foto: Vuk Lajović
Carević, Foto: Vuk Lajović

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević čestitao je predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović, i građanima 9. januar Dan Republike Srpske.

Dan Republike Srpske, 9. januar, Ustavni sud BiH je dva puta proglasio neustavnim - 2015. i 2019. godine, a Venecijanska komisija ga je 2013. proglasila diskriminatorskim, jer ga većinski narodi i zajednice smatraju bolnom uspomenom...

"Povodom 9. januara, velikog pravoslavnog praznika Svetog arhiđakona Stefana krsne slave Republike Srpske, imam veliko zadovoljstvo i čast da u ime građana Budve i u svoje lično ime, Vama, Vladi i narodu Republike Srpske čestitam Dan Republike Srpske. Danas kada Republika Srpska proslavlja svojih prvih 30 godina postojanja moramo se sjetiti 9. januar.1992. godine dana koji je zlatnim slovima upisan u istoriju našeg roda, taj dan je vječan i niko, ništa i nikada tu činjenicu neće moći promijeniti", naveo je Carević.

Dodao je da će Budva uvijek biti uz Republiku Srpsku.

"I u Budvi će Republika Srpska uvijek imati najiskrenijeg prijatelja, na to nas obavezuju naše neraskidive kulturne, istorijske i duhovne veze, veze iz kojih je izrastala naša bratska ljubav, uzajamna podrška i poštovanje. Siguran sam da ćemo se zajedno truditi da u vremenima izazova u kojem se svijet nalazi nastaviti da gradimo temelje za mir i plodonosnu saradnju u svim oblastima jer naša bratska ljubav i povezanost su nemerljivi i neraskidivi", zaključio je Carević.

Bonus video: