"u budvi omate najiskrenijeg prijatelja"

Carević čestitao neustavni Dan Republike Srpske

"Danas kada Republika Srpska proslavlja svojih prvih 30 godina postojanja moramo se sjetiti 9. januar.1992. godine dana koji je zlatnim slovima upisan u istoriju našeg roda, taj dan je vječan i niko, ništa i nikada tu činjenicu neće moći promijeniti"

6741 pregleda 43 reakcija 43 komentar(a)
Carević, Foto: Vuk Lajović
Carević, Foto: Vuk Lajović

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević čestitao je predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović, i građanima 9. januar Dan Republike Srpske.

Dan Republike Srpske, 9. januar, Ustavni sud BiH je dva puta proglasio neustavnim - 2015. i 2019. godine, a Venecijanska komisija ga je 2013. proglasila diskriminatorskim, jer ga većinski narodi i zajednice smatraju bolnom uspomenom...

"Povodom 9. januara, velikog pravoslavnog praznika Svetog arhiđakona Stefana krsne slave Republike Srpske, imam veliko zadovoljstvo i čast da u ime građana Budve i u svoje lično ime, Vama, Vladi i narodu Republike Srpske čestitam Dan Republike Srpske. Danas kada Republika Srpska proslavlja svojih prvih 30 godina postojanja moramo se sjetiti 9. januar.1992. godine dana koji je zlatnim slovima upisan u istoriju našeg roda, taj dan je vječan i niko, ništa i nikada tu činjenicu neće moći promijeniti", naveo je Carević.

Dodao je da će Budva uvijek biti uz Republiku Srpsku.

"I u Budvi će Republika Srpska uvijek imati najiskrenijeg prijatelja, na to nas obavezuju naše neraskidive kulturne, istorijske i duhovne veze, veze iz kojih je izrastala naša bratska ljubav, uzajamna podrška i poštovanje. Siguran sam da ćemo se zajedno truditi da u vremenima izazova u kojem se svijet nalazi nastaviti da gradimo temelje za mir i plodonosnu saradnju u svim oblastima jer naša bratska ljubav i povezanost su nemerljivi i neraskidivi", zaključio je Carević.