Nisu potvrđene liste SNP za lokalne izbore, Rajković: Suočavamo se sa opstrukcijama unutar partije

"Pokušaj opstrukcija od strane određenih lica koji ne mogu da se pomire sa porazom", kazao je Rajković
60 pregleda 0 komentar(a)
SNP, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
SNP, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 29.10.2017. 15:03h

Liste kandidata za odbornike Socijalističke narodne partije (SNP) za izbore u Mojkovcu, Tuzima, Petnjici i na Cetinju danas nisu potvrđene, kazao je portparol SNP, Miloš Rajković.

On je dodao da su članovi Glavnog odbora odlučili da se odluka o listama donese u utorak, dan nakon što se sastanu i izjasne odbori na Cetinju, Petnjici i Tuzima.

Posljednji dan za predaju lista je utorak.

Rajković se na konferenciji za novinare požalio da se SNP unutar partije suočava sa opstrukcijama.

"Pokušaj opstrukcija od strane određenih lica koji ne mogu da se pomire sa porazom", kazao je on.

"Vijestima" je ranije danas iz SNP rečeno da će se sjednica Glavnog odbora SNP na kojoj je trebalo da se potvrde liste kandidata te partije za lokalne izbore 26. novembra, biti održana danas jer ima kvoruma

Na sjednicu nisu došli Srđan Milić i Snežana Jonica.

Na dnevnom redu sjednice GO SNP trebale su da budu donijete odluke o koordinatorima za lokalne izbore u Petnjici Mojkovcu, Tuzima i na Cetinju..

Odluka predsjednika SNP Vladimira Jokovića da raspravlja o izbornim listama prije opštinskih odbora pojačala je nezadovoljstvo članova GO okupljenih oko Snežane Jonice, a koji su već bojkotovali prvu sjednicu GO na kojoj su birani potpredsjednici. Sagovornik “Vijesti” iz tog dijela SNP-a rekao je da su članovi GO ogorčeni što vrh stranke nastavlja sa kršenjem Statuta.

Prema njegovim tvrdnjama, dio članova GO tražiće od Jokovića da se na sjednici ne raspravlja o izbornim listama ili da se odloži sjednica.

Prije današnje sjednice GO održana je prva sjednica Izvršnog odbora SNP-a, a za predsjednika je izabran Daragan Vukić.

Bonus video: