BS: Golubović više nema našu podršku

"Predsjednik Opštine Pljevlja je morao imati mnogo više senzibiliteta, kada je govorio o navodnim nacionalizmima u gradu", kazao je portparol BS Adel Omeragić

10336 pregleda 11 komentar(a)
Omeragić, Foto: BS
Omeragić, Foto: BS

Bošnjačka stranka (BS) saopštila je danas da predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović (DPS) nema više podršku njihove partije.

Njegove jučerašnje izjave, emitovane na podgoričkoj Gradskoj televiziji, nazvali su skandaloznim, tvrdeći da je pokušao da relativizuje zločin i odbio da ukloni grafit sa imenom presuđenog ratnog zločinca Ratku Mladića.

„Svako ko na bilo koji način pokuša da relativizuje određeni zločin ili stane u zaštitu ratnog zločinca na bilo koji način, ne može imati podršku Bošnjačke stranke. Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović je svojim izjavama dodatno ugrozio multietnički sklad u ovom gradu. Ako je za Golubovića 'urbana vrijednost' grafit posvećen ratnom zločincu, onda smo mi i on na dijametralno suprotnim vrijednosnim i civilizacijskim stranama", dodao je on.

Aktuelni predsjednik Opštine Pljevlja je, kako navodi, "morao imati mnogo više senzibiliteta, kada je govorio o navodnim nacionalizmima u gradu", jer se ne smije zaboraviti da je broj Bošnjaka u Pljevljima višestruko smanjen u posljednje tri decenije.

"Očekujemo da se sve demokratske i evropske snage na političkoj sceni u Crnoj Gori odgovorno odnesu prema ovakvim i sličnim izjavama i pojedincima. Zato je više nego jasno da je Crnoj Gori potrebno da se što prije vrati na kolosjeku evropskih vrijednosti. Aktuelna Vlada svojim djelovanjem samo je dodatno doprinijela da danas imamo pojačanu etničku distancu, što se posebno osjeća u Pljevljima", rekao je Omeragić.

Kazao je da "retrogradna politika" nema i ne može imati perspektivu u Crnoj Gori.

"Bošnjačka stranka nikada neće odustati od borbe za multietničko društvo, za građansku, antifašističku, evropsku i sekularnu Crnu Goru“, rekao je portparol BS.

Bonus video: