Đeljošaj: Kad pročitate ovih dana riječ "izdaja", znajte da je to grčevita odbrana fotelja

"Ovdje imamo određeni fašizam na djelu, izdaja je kad su manjine dio vlasti, a čija izdaja?! Ko se izdaje? Da li je isključenje manjina u aktuelno/odlazećoj manjinskoj vladi bila namjerna"

30021 pregleda 77 reakcija 79 komentar(a)
Đeljošaj, Foto: Boris Pejović
Đeljošaj, Foto: Boris Pejović

Kad pročitate ovih dana riječ "izdaja", znajte da je to grčevita odbrana fotelja. poručio je predsjednik opštine Tuzi i predsjednik Albanske alternative Nik Đeljošaj.

On je u objavi na Fejsbuku napisao i da "vidimo da bi pojedini odbranili fotelje po svaku cijenu i pozivaju narod na nemire, dno dna".

"Podržavali su 2020-te godine manjinsku vladu na čelu sa ovim nesrećnikom Krivokapićem, bila je "čista" pa se može podržati, a sada kada je moguće da dvije partije iz parlamentarne većine, mogu sa manjinama da formiraju manjinsku vladu, sada je izdaja", napisao je Đeljošaj.

Dodao je i da je "jasno šta je u pitanju".

"Podržavao si vladu bez manjina a ne podržavaš vladu u kojoj su manjine, u obije varijante bez DPS-a. Zdravko može a Dritan ne. Ovo je i jasan pokazatelj odnosa ovih partija prema manjinama. Dakle, ovdje imamo određeni fašizam na djelu, izdaja je kad su manjine dio vlasti, a čija izdaja?! Ko se izdaje? Da li je isključenje manjina u aktuelno/odlazećoj manjinskoj vladi bila namjerna?! Snijeg je dobar, tragovi ostaju…"

Đeljošaj je pozvao i da se ođe na kurs zajedništva u Tuzima.

"Gdje su zastupljene sve vjere i nacije, gdje nema podjela, gdje se budžetom previđaju sredstva za Islamsku zajednicu, Katoličku crkvu, Pravoslavnu crkvu… ovo je Crna Gora u malom. I da, nećete uspjeti da zavadite Crnu Goru", napisao je Đeljošaj na Fejsbuku.

Bonus video: