Marović: Demokrate su bez stava, hrabrosti i iskrene želje da se Crna Gora priključi EU

"Vas zapravo boli što istinski aktivisti i borci za ljudska prava biraju URA-u, a ne Demokrate, jer vi predstavljate sve ono protiv čega se bore", dodala je potpredsjednica Građanskog pokreta URA

9524 pregleda 37 reakcija 37 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Potpredsjednica Građanskog pokreta URA Jovana Marović smatra da su Demokrate protiv članstva u Evropsku uniju, te da je uzalud njihovo objašnjenje navodnih razloga zbog kojih šest mjeseci, kako navodi, nisu željeli da podrže imenovanje Tužilačkog savjeta.

Marović ističe da je javnosti jasno da su se Demokrate rukovodile drugim interesima, te da su pozicioniranje i zauzimanje mjesta u izvršnoj vlasti stavili ispred borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala.

"A računica je jasna, kad nema rezultata u vladavini prava, nema članstva u EU. Demokrate su, dakle, protiv članstva u EU", saopštila je ona.

Demokrate su u svom reagovanju, između ostalog, saopštile i da su oni spriječili pokušaj izbora Tužilačkog savjeta "po mjeri crnogorske mafije" i time obezbijedili nezavisan TS, te nazvali Marović i "lažna NVO aktivistinja".

Marović je u svom reagovanju kazala da je ne vrijeđa kvalifikacija lažne NVO aktivistkinje, jer se kako kaže, za demokratiju i vladavinu prava u Crnoj Gori bori mnogo duže od Demokrata.

"Vas zapravo boli što istinski aktivisti i borci za ljudska prava biraju URA-u, a ne Demokrate, jer vi predstavljate sve ono protiv čega se bore", dodala je ona.

"I na kraju, prestanite da se krijete iza svoje PR službe. Kultura komuniciranja i kućnog vaspitanja podrazumijeva da imenom i prezimenom stanete iza svojih riječi kad se nekome direktno obraćate. Pretpostavljam da je problem u tome što širite poluistine i uvrede, što je vaš jedini način skretanja pažnje na sebe, budući da stav nikad i nemate", saopštila je potpredsjednica URE.

Bonus video: