URA: Krivokapić ruši sopstvenu Vladu, fotelje mu preče od Ustava i zakona

Krivokapić je sa par ministara privatizovao Vladu, gledajući samo sopstveni interes, a za predvođenje ozbiljnih političkih procesa nisu sposobni, smatraju u Građanskom pokretu URA

36065 pregleda 704 reakcija 133 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Građanski pokret URA ocijenio je da je premijer Zdravko Krivokapić dokazao da su mu fotelje preče od Ustava i zakona, poručivši da će u istoriji ostati upamćen kao jedini premijer koji je "deklasirao sopstvenu Vladu".

"Na brzinski sazvanoj elektronskoj sjednici, putem telefona, preko Whats App-a, premijer Crne Gore povukao je potez očajnika i, protivustavno, tražio od ministara da se izjasne o skraćenju mandata Skupštini, samo da bi sačuvao fotelje, koje su mu preče od Ustava i zakona. URA ne vrši nikakav ustavni puč, kako to tvrdi Krivokapić, već je upravo suprotno, a sve je jednostavno dokazivo – dovoljno je pročitati krovna pravna dokumenta", saopštili su iz GP URA.

Krivokapić je sa par ministara privatizovao Vladu, gledajući samo sopstveni interes, a za predvođenje ozbiljnih političkih procesa nisu sposobni, smatraju u toj partiji.

"Da Krivokapić zaista ima podršku međunarodnih partnera, prevashodno SAD-a kako se hvali, ne bi morao da ide u rušenje sopstvene Vlade", ističu iz Ure.

Podsjetili su da je Krivokapić, iako govori o međunarodnoj podršci, premijer kome nijedan drugi premijer za godinu dana nije došao u zvaničnu posjetu.

"U istoriji ostaće upamćen kao jedini premijer koji je deklasirao sopstvenu Vladu. URA nije, i nikada neće biti nijemi posmatrač procesa koji dovode do stagnacije Crne Gore na njenom evropskom putu. Legitimno je da se ljutite na nas što vi kaskate u mjestu. Međutim, nije ni legitimno, a ni legalno da zloupotrebljavate svoju poziciju, kršite sve moguće pravne poretke i nas vučete sa sobom na dno. Mi nemamo vremena za čekanje. Odosmo u EU”, zaključuju iz Građanskog pokreta URA.

Bonus video: