Jokić, Komnenović i Katić: Ako nema dogovora unutar postojeće parlamentarne većine, novi izbori jedino rješenje

"Boka i gradovi na čijem smo čelu sigurno neće nijemo posmatrati ovakva dešavanja"

19141 pregleda 106 reakcija 38 komentar(a)
Foto: Opština Kotor
Foto: Opština Kotor

Predsjednici opština Kotor, Tivat i Herceg Novi poručili su da ukoliko je nemoguć dogovor unutar postojeće parlamentarne većine da bi raspisivanje novih parlamentarnih izbora i vraćanje mandata građanima Crne Gore trebalo da bude jedina solucija.

U zajedničkom saopštenju predsjednika Opštine Kotor, Vladimir Jokić, Opštine Tivat, Željka Komnenovića i Herceg Novi, Stevana Katića su naveli da je "oslobađanje Crne Gore iz ruku DPS režima započelo 2016. godine upravo iz Boke".

"Građani Boke i Crne Gore su rizikovali svoje sudbine kako bi konačno 2020. godine zadali krajnji udarac režimu koji je predvodio DPS. Od formiranja nove skupštinske većine i Vlade Crne Gore, zajedno smo zakoračili u slobodu. Prethodnih godinu i po dana obilježile su odluke koje su donosene od strane Vlade, Skupštine i opština u korist naroda, što je u ovoj godini trebalo da rezultira i osjetnim poboljšanjem u životnom standardu građana. Mi, gradonačelnici bokeljskih gradova, poručujemo svima koji su krenuli u prekrajanje izborne volje građana Crne Gore iskazane na izborima 2020. godine da postoje samo dvije poštene solucije - dogovor unutar postojeće parlamentarne većine, ili raspisivanje novih parlamentarnih izbora i vraćanje mandata građanima Crne Gore".

Oni u saopštenju navode i da bi svako činjenje većine u Skupštini u smjeni postojećih organa vlasti i izbora novih organa vlasti, bilo koga iz aktuelne skupštinske većine sa DPS predstavljalo "prevaru građana Crne Gore, izdaju narodne volje i direktno paktiranje sa kriminalnim režimom DPS-a".

"Prevarom građana i izdajom izborne volje neće se ubrzati bilo kakve evropske integracije ili donijeti bilo kakav benefit građanima, već će se samo dati vještačko disanje kriminalnoj hobotnici čija je glava glava DPS-a. Ne postoji nikakva floskula, nikakava intelektualna vratolomija koja može da opravda takvo djelovanje. Boka i gradovi na čijem smo čelu sigurno neće nijemo posmatrati ovakva dešavanja", navodi se u zajedničkom saopštenju Jokića, Komnenovića i Katića.

Bonus video: