Đeljošaj i Đeka: Spajić obećavao brda i doline nakon Cetinja, kazao da URA nije više lojalna Krivokapiću

"Milojko Spajić nam je nudio ulazak u Vladu, govorio o ministarstvima, brdima i dolinama, kako će DF da potpiše neki sporazum, kako tu novu Vladu podržavaju Amerikanci pa do vanzemaljaca. Na upit Fatmira Đeke, a šta je sa URA-om, ministar Spajić je odgovorio da oni ne treba da budu više dio većine jer se nijesu pokazali lojalnim premijeru Krivokapiću"

56324 pregleda 469 reakcija 150 komentar(a)
Đeljošaj, Foto: Luka Zeković
Đeljošaj, Foto: Luka Zeković

Premijer Zdravko Krivokapić po ko zna koji put je govorio neistinu, pošto je htio Građanski pokret URA da izbaci iz Vlade Crne Gore, a da umjesto te stranke kao puku zamjenu, samo zbog podrške u Parlamentu ima manjine, navodi se u zajedničkom reagovanju lidera Albanske alternative, Nika Đeljošaja i poslanika Albanske liste "Jednoglasno" Fatmira Đeke.

Oni su kazali da su nakon dešavanja na Cetinju, 5. septembra, on i Fatmir Đeka bili pozvani na sastanak u Vladi Crne Gore, gdje su ih dočekali ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, kao i ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojanić.

"Milojko Spajić nam je nudio ulazak u Vladu, govorio o ministarstvima, brdima i dolinama, kako će DF da potpiše neki sporazum, kako tu novu Vladu podržavaju Amerikanci pa do vanzemaljaca. Na upit Fatmira Đeke, a šta je sa URA-om, ministar Spajić je odgovorio da oni ne treba da budu više dio većine jer se nijesu pokazali lojalnim premijeru Krivokapiću", navodi se u saopštenju.

Kazali su i da su ulazeći na sastanak kod Spajića i Borovinić Bojović, vidjeli ambasadorku jedne evropske države, te da ona može da potvrdi da su on i Đeka bili tog datuma na sastanku u Vladi, nakon dešavanja na Cetinju.

"Poštujući funkciju premijera, tačnije odlazećeg premijera, postalo je zaista degutantno demantovati ga, koliko on u ovom kratkom vremenu može izgovoriti netačnih rečenica. Još jednom, goodbuy Krivokapiću", navodi se u zajedničkom saopštenju.

Bonus video: