Spajić: Manjine zvali da uđu u Vladu, a ne da zamijene Uru

"Nudio sam i uvijek ću nuditi da predstavnici manjinskih naroda budu krucijalni dio vlasti u Crnoj Gori. Bogatstvo ove zemlje je u različitostima, i ja sam to naučio odrastajući sa svojim Pljevljacima svih nacionalnosti. I sad to mislim", saopštio je ministar finansija i socijalnog staranja

31511 pregleda 515 reakcija 200 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić kazao je da je jedini cilj razgovora sa predstavnicima partija manjinskih naroda, u septembru prošle godine, bio je njihov ulazak u Vladu Crne Gore, a nikako bilo čija zamjena.

Spajić je reagovao na zajedničko obraćanje lidera Albanske alternative Nika Đeljošaja i poslanika Albanske liste "Jednoglasno" Fatmira Đeke koji su kazali da ih je Spajić nakon Cetinja pozivao da uđu u Vladu i zamijene Građanski pokret URA jer "se nijesu pokazali lojalnim premijeru Krivokapiću"

Spajić je ocijenio da je to "čisti spin URA - u svakoj izdaji - laž postaje istina".

"Nudio sam i uvijek ću nuditi da predstavnici manjinskih naroda budu krucijalni dio vlasti u Crnoj Gori. Bogatstvo ove zemlje je u različitostima, i ja sam to naučio odrastajući sa svojim Pljevljacima svih nacionalnosti. I sad to mislim", saopštio je Spajić.

Ministar finansija ističe da je prisustvo manjina u novoj Vladi, poslije vanrednih parlamentarnih izbora u maju 2022. godine, neophodno i veoma važno za demokratski prosperitet Crne Gore.

Bonus video: