Protest u NK, ispred prostorija GP URA: Da se vrate pregovorima unutar trenutne većine i rekontstruišu Vladu

"Drugi izlaz iz ove situacije jeste vraćanje mandata građanima samo iz razloga što je GP URA i koalicija Crno na bijelo u predizbornoj kampanji 2020. tražila od građana da ih podrže da bi sastavila ekspertsku vladu i da neće ulaziti ni u kakvu koaliciju sa DPS-om i bivšim režimom koji je kriminalan i koruptivan"

38654 pregleda 343 reakcija 69 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 22.01.2022. 19:37h

Večeras su građani Nikšića koji protestuju zbog, kako kažu, čuvanja izborne volje od 30.avgusta, odlučili da se okupe ispred zgrade Opštine, a ne, kako su to prethodne dvije večeri radili, na Trgu Šaka Petrovića odakle su šetnjom išli do Opštine.

Protest Nikšić
foto: Svetlana Mandić

Večeras je sa njima potpredsjednik Opštine, Mitar Goranović, ali i ostali članovi Demokrata, kao i predstavnici pokreta "Ne damo Nikšić".

Tu su i predstavnici NVO Miholjski zbor.

Od Opštine planiraju da krenu do skvera.

Ispred prostorija OOGP URA obratio se potpredsjednik Opštine Mitar Goranović, iz redova Demokrata.

Goranović je kazao da brane slobodu osvojenu 30.avgusta koju im je ostavio mitropolit Amfilohije.

"Jedan čovjek čija je politička snaga tri mandata drznuo se da kroji izbornu volju naroda. Došli smo da mu poručimo da mu to neće proći. Okupili smo se da izdajniku kažemo da je izdajnik. Dritan Abazović je izdajnik", poručio je Goranović.

Kako je kazao prvi put u zadnjih 30 godina ne donose se zakoni koji su u korist tajkuna a Dritan to hoće da pogazi i vrati stanje kakvo je bilo i DPS da vrati na vlast.

Anica Đurović iz Ujedinjene Crne Gore kazala je da danas predlažu manjinsku Vladu sa onima koji su htjeli da ih deportuju traktorijadom.

"Građani Nikšića i cijele Crne Gore znaju da su manjine pozvane u Vladu, ali da nijesi htjeli. Sada hoće u Vladu jer imaju podršku DPS", kazala je Đurović i dodala da će braniti onu luču slobode istim ulicama odakle se prolamalo "Nek se čuje do nebesa, nema više DPS-a".

Kako je kazao Milutin Butorović ispred pokreta "Ne damo Nikšić", i večeras su se okupili da poruče ono što su, dodaje, poručivali već nekolike noći sa ovih skupova, a to je da nećemo dozvoliti prekrajanje izborne volje koja se desila 30. avgusta 2020. godine.

"Postoje dvije opcije za rješenje ove situacije - da se Građanski pokret URA koji je u koaliciji Crno na bijelo na državnom nivou vrati pregovorima unutar trenutne većine i da proba da rekonstuiše postojeću Vladu i tako ostanu do kraja mandata 2024. godine. Drugi izlaz iz ove situacije jeste vraćanje mandata građanima samo iz razloga što je GP URA i koalicija Crno na bijelo u predizbornoj kampanji 2020. tražila od građana da ih podrže da bi sastavila ekspertsku vladu i da neće ulaziti ni u kakvu koaliciju sa DPS-om i bivšim režimom koji je kriminalan i koruptivan. Upravo iz tih razloga, kako nije spominjana nikakva manjiska vlada niti kolaboracija sa DPS-om, mišljenja smo da je jedini ispravni put, ako se već ne može ova postojeća većina dogovoriti, skratiti mandat postojećoj skupštini i vratiti građanima mandat da opet odlučuju pa da vidimo čemu će to odvesti", naveo je on.

Veselin Đoković je kazao da političare samo interesuju njihove fotelje, profit i misle da ih građani moraju glasati, a da su ovoga puta svoje pravo lice pokazali pojedini koje je DPS kupio. Nakon što su završili sa obraćanjem ispred zgrade gdje su prostorije OO GP URA Nikšić, građani su se razišli

Bonus video: