Reagovali na URU

Demokrate: URA nastavlja u svom maniru, naš preduslov da se pisano svi obavežemo da nećemo sa DPS-om

Demokrate su reagovale nakon što je GP URA poručio da “nevjerovatno” zvuči poziv za razgovor od strane te partije, nakon čega su upitali da li je to poziv od lidera Alekse Bečića i Borisa Bogdanovića, “ili je opet neka omaška njihovog press centra”.

10028 pregleda 146 reakcija 31 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

U paničnom strahu zbog izdaje koju sprovode i u kojoj su razotkriveni, GP URA nastavlja u primitivnom maniru psovki koji je manifestovao na sjednici Odbora za bezbjednost njihov šef poslaničkog kluba da sije laži, podvale i obmane, saopštili su iz Demokratske Crne Gore u reagovanju na saopštenje Građanskog Pokreta URA.

Demokrate su reagovale nakon što je iz GP URA poručeno da “nevjerovatno” zvuči poziv za razgovor od strane te partije, nakon čega su upitali da li je to poziv od lidera Alekse Bečića i Borisa Bogdanovića, “ili je opet neka omaška njihovog press centra”.

“Prva je laž da smo mi vas pozvali na sastanak. Potpuno je suprotno. Vaš predsjednik je najavio sinoć u emisiji da, na osnovu dogovora koji ima sa DF-om, planira da razgovara sa nama ako budemo htjeli, a i još jedan broj kolega iz parlamentarne većine je najavio iniciranje razgovora. Znajući da je to još jedna DPS zamka svima smo poručili da je naš preduslov za bilo kakav razgovor da se pisano svi obavežemo da nećemo sa DPS-om ulaziti u bilo kakve kombinacije ili varijante, jer vam ništa ne vjerujemo”, kazale su Demokrate i dodale:

“Hvala što ste i ovim primitivnim saopštenjem potvrdili da vi ne možete da se obavežete da sa DPS-om nećete praviti nove Vlade ili skupstinške većine- Jer ste samim tim očito u paktu i čvrstom zagrljaju sa Petrom Ivanovićem, Branom Gvozdenovićem i drugim “evropejcima”. Srećno vam bilo”, poručuje se u saopštenju.

Prema njihovim riječima, druga je laž da su “bilo kada bilo koga nazvali “šiptarom”, ili da je njihov predsjednik podržavao fašisticke pokliče”.

“Ovo je dokaz da je Abazović namjerno upao u masu kako bi iscenirao konflikt, u maniru najboljih DPS operativaca, sa ciljem izazivanja haosa, ali mu to nije pošlo za rukom”, dodaje se u saopštenju.

Demokrate kažu da ih “ne čude” postupci GP URA.

“A, imajući u vidu da je vaš šef poslaničkog kluba bio spreman na sjednici Odbora u sred Skupštine Crne Gore da kaže svom kolegi poslaniku da je “pi…” onda ovakve gadosti, monstruoznosti, laži i podlosti ne treba nikog da čude. Kad ste ovo spremni da izgovorite i ovako da lažete, onda nas ne čudi što molite DPS da vam podrži manjinsku Vladu i što ste spremni da izdate izbornu volju građana”, piše u saopštenju.

Iz Demokratske Crne Gore poručili su da “nude da vrate mandat narodu”.

“Nemojte vi o foteljama. Mi nudimo da vratimo mandat i sve fotelje narodu, a vi kao partija koja sa tri poslanika ima pola Vlade i koja je pod plaštom ekspertske Vlade istisnula sve druge iz Vlade, sada hoćete da sa DPS-om srušite tu Vladu i kao pravi politički halapljivci kojima nikada nije dosta dobijete još fotelja uz pomoć DPS-a, bježeci od izbora i plašeći se narodne volje”, pojašnjava se u saopštenju.

Zahtijevaju odgovor na njihovo pitanje.

“Kako je lijep osjećaj kada možeš da u sekundi odgovoriš na pitanje hoćeš li u bilo kojoj varijanti sa DPS-om i kada se ni u jednom trenutku ne plašiš volje naroda, već možeš ponosno prošetati Crnom Gorom i pogledati svakog u oči. Da je nekima da imaju taj osjećaj i tu slobodu. Nego, umjesto gadnih laži koje plasirate, kažite vi nama ko vam je nudio 21 milion eura”, zaključuje se u saopštenju.