DPS: Borovinić Bojović konačno smogla snage da kaže istinu - da je sve vrijeme političarka

"Svaki iskorak ka istini je za pozdravljanje i podršku, ali ministarki skrećemo pažnju da joj je početak željene političke karijere krajnje pogrešan"

10726 pregleda 40 reakcija 40 komentar(a)
DPS, Foto: DPS
DPS, Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) saopštila je danas da je "odlazeća ministarka zdravlja, izabrala da funkciju okonča autovanjem".

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović najavila je juče učešće na današnjem protestu u Podgorici protiv mogućeg formiranja manjinske vlade.

Ona je danas kazala da nije rođena u fotelji, da ne brani svoju poziciju već da izražava protest protiv namjere da se glasovima ljudi koji su protivnici nekadašnjeg režima sada upravo oni pokušavaju "nasilno vratiti na vlast", te da vjeruje da to građani neće dozvoliti.

"Izabrana za ministarku kao ekspert, konačno je smogla snage da sebi i drugima kaže istinu - da je sve vrijeme političarka. Svaki iskorak ka istini je za pozdravljanje i podršku, ali ministarki skrećemo pažnju da joj je početak željene političke karijere krajnje pogrešan. Odmah, na prvom političkom koraku, saopštila je javnosti da će "kao lični doprinos", pozdraviti "svako novo rješenje koje se tiče pozicije ministra zdravlja, ali samo pod uslovom da se dogovor postigne u okviru iste parlamentarne većine" koja ju je, kako kaže, izabrala", ističe se u saopštenju DPS.

Oni su dodali da je ministarka zdravlja "u samo jednoj rečenici uspjela tako da pokaže kolika je politička neznalica".

"Na osnovu čega, osim pogrešne slike o sopstvenoj ulozi, autovana poltičarka uslovljava izbor novog ministra? Niti većina u parlamentu zavisi od političarke Borovinić-Bojović, niti je bila i na jednoj izbornoj listi o kojoj su građani, manjine i većine, odlučivali. I sada sjedi u fotelji, koju je, prema riječima, najveće koalicije većine - Demokratskog fronta - uzurpirana, jer vlada nema ni njihovu podršku. Takođe, političarka Jelena Borovinić Bojović treba da nauči kako je opstruiranje ili sprječavanje Skupštine da odlučuje protivustavno i kažnjivo, a upravo takvo djelovanje najavila je prilikom autovanja", piše u saopštenju DPS.

Iz te partije su poručili da je "dakle, zvanični početak političke karijere Jelene Borovinić Bojović čist debakl".

"I moraće na popravni iz osnova političkog sistema. No, da ni dug staž u bavljenju politikom nije i ne mora da bude garancija da se shvataju osnovni principi demokratije pokazao nam je istog dana potpredsjednik i poslanik Demokratske narodne partije Dragan Bojović, inače, suprug odlazeće ministarke. On je, naime, ustvrdio kako bi bilo dobro da njegova DNP formira manjinsku vladu koja bi ukinula sve partije koje po njihovim kriterijumima "unose politički nemir". Sreća u nesreći je to što, politički, par Borovinić-Bojović postaje ružna epizoda koja prolazi i što od njihovih političkih znanja i kapaciteta ništa ne zavisi", zaključuje se u saopštenju DPS.