"Obraćanje 'slučajne ministarke' vjerovatno i posljednje ovakvog tipa nekog dužnosnika, odlazeće Vlade Krivokapića"

"Uopšte nismo iznenađeni da 'slučajna ministarka' potpuno ciljano targetira predstavnike manjinskih partija. Ona i njena Vlada su u prethodnih godinu dana pokazali koliko im je stalo do manjinskih naroda i do multietničke Crne Gore"

27793 pregleda 122 reakcija 110 komentar(a)
Ibrahimović, Đeljošaj i Đeka, Foto: Bošnjačka stranka
Ibrahimović, Đeljošaj i Đeka, Foto: Bošnjačka stranka

Bošnjačka stranka, Albanska lista i Albanska koalicija Jednoglasno, saopštili su da "večerašnje obraćanje 'slučajne ministarke', upućeno predstavnicima manjinskih naroda, s elementima govora mržnje, primitivizma, netrpeljivosti, vjerske i nacionalne netolerancije, vjerovatno je i posljednje obraćanje ovakvog tipa nekog visokog vladinog dužnosnika, odlazeće Vlade premijera Zdravka Krivokapića".

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić je večeras na protestu protiv najave "rušenja" aktuelne Vlade i mogućeg formiranja manjinske Vlade između ostalog kazala "da li vrhuška SNP-a misli da su oni veći, bolji i časniji ljudi od Zdravka Krivokapića? I da će oni sa Draginjom Vuksanović Stanković, Damirom Šehovićem, Ervinom Ibrahimovićem, Fatmirom Đekom, Nikom Đeljošajem potpisati Temeljni ugovor"?

"Uopšte nismo iznenađeni da 'slučajna ministarka' potpuno ciljano targetira predstavnike manjinskih partija. Ona i njena Vlada su u prethodnih godinu dana pokazali koliko im je stalo do manjinskih naroda i do multietničke Crne Gore", ističe se u zajedničkom saopštenju koje potpisuju ispred Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović, ispred Albanske liste Nik Đeljošaj i ispred Albanske koalicije Jednoglasno Fatmir Đeka.

U saopštenju se dodaje da razumiju i "bijes odlazeće ministarke, jer joj se osladila fotelja u koju je bez legitimiteta slučajno sjela, ali sve što je surogat i neprirodno, bez temelja, ne može opstati".

"Manjine su temelj na braniku države Crne Gore i nije slučajno da sada "slučajna ministarka" i drugi targetiraju upravo predstavnike manjinskih naroda. Dok Crna Gora ima iskrene sinove, poput predstavnika manjinskih naroda, koji su dokazani patriote, borci za nezavisnu, antifašističku i multietničku Crnu Goru, ova država će uvijek biti na putu poštovanja civilizacijskih vrijednosti i prosperitetnog društva", piše u saopštenju.

Iz Bošnjačke stranke, Albanske liste i Albanske koalicije Jednoglasno su kazali da je "svaki dobronamjerni građanin svjestan da su manjine prijatelji Crne Gore".

"Potvrda dobrih namjera i iskrenih poziva za suživot i jednakost su i pozivi svih političkih partija da zajedno sa manjinama kreiraju buduće političke i društvene procese u Crnoj Gori. To je naša vrijednost i na to smo ponosni. Ipak, mi ćemo praviti Crnu Goru, zajedno sa onima koji suštinski, a ne samo na riječima, žive ideju građanske, sekularne, evropske i multietničke Crne Gore. Svim građanima Crne Gore poručujemo, manjine će nastaviti da se bore za demokratizaciju Crne Gore i za multietnički sklad, kao najveće vrijednosti našeg društva", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: