Dizdarević: Nakon skandalozne izjave Bratić možemo konstatovati da su maske definitivno pale

"Večerašnji nekontrolisani izlivi mržnje prema pripadnicima nacionalnih manjina su razobličili eufemističke i deklarativne stavove aktuelne Vlade u vezi sa građanskim uređenjem društva"

17916 pregleda 48 reakcija 48 komentar(a)
Dizdarević, Foto: DPS
Dizdarević, Foto: DPS

Abaz Dizdarević, potpredsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) saopštio je večeras da "nakon skandalozne izjave ministarke Bratić možemo konstatovati da su maske definitivno pale".

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić je večeras na protestu protiv najave "rušenja" aktuelne Vlade i mogućeg formiranja manjinske Vlade između ostalog kazala "da li vrhuška SNP-a misli da su oni veći, bolji i časniji ljudi od Zdravka Krivokapića? I da će oni sa Draginjom Vuksanović Stanković, Damirom Šehovićem, Ervinom Ibrahimovićem, Fatmirom Đekom, Nikom Đeljošajem potpisati Temeljni ugovor"?

"Večerašnji nekontrolisani izlivi mržnje prema pripadnicima nacionalnih manjina su razobličili eufemističke i deklarativne stavove aktuelne Vlade u vezi sa građanskim uređenjem društva. Crna Gora za koju se zalažemo podjednako će obezbijediti pravo kako Draginji Vuksanović Stanković, Ervinu Ibrahimoviću, Niku Đeljošaju, Damiru Šehoviću, tako i Vesni Bratić, da mogu da učestvuju u kreiranju politika koje će naše društvo povesti u društvo civilizovanih, koji neće praviti razlike po nacionalnom, religijskom ili bilo kojem drugom osnovu", istakao je Dizdarević.

On je Bratić poručio da "Crna Gora svoje funkcionisanje može jedino graditi u okviru građanskog koncepta uređenja društva".

"Kad tu lekciju naučite, možda Vam se ponovo otvori šansa da budete dio sistema koji se bori za principe jednakosti", zaključio je Dizdarević.

Bonus video: