URA i SNP danas o manjinskoj vladi

Danas će biti održana i sjednica Glavnog odbora Socijalističke narodne partije (SNP), na kojoj će takođe biti riječi o političkoj situaciji u zemlji.

19314 pregleda 41 reakcija 41 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Glavni odbor Građanskog pokreta Ujedinjena reformska akcija (URA) zasjedaće danas u Podgorici, a na dnevnom redu biće aktuelna politička situacija u Crnoj Gori, s posebnim osvrtom na predlog o formiranju manjinske vlade.

Portal RTCG prenosi da će danas biti održana i sjednica Glavnog odbora Socijalističke narodne partije (SNP), na kojoj će takođe biti riječi o političkoj situaciji u zemlji.

Lider URE Dritan Abazović 17. januara predstavio je predlog za izlazak iz političke krize, koji podrazumijeva buduću manjinsku Vladu od dijela stranaka sadašnje vlasti i opozicije, ali ne i predstavnike vladajućeg Demokratskog fronta i opozicione Demokratske partije socijalista.

Vladajuće URA i SNP 15. decembra prošle godine sa dijelom opozicionih partija nacionalnih manjina u Crnoj Gori potpisale su memorandum o saradnji.

URA i CIVIS, konstituenti koalicije "Crno na bijelo", pozvali su sve partije u crnogorskom parlamentu da podrže koncept manjinske vlade.

Bonus video: