Joković: Dječje igrice sitnih revanšizama onih koji bi trebalo da budu najozbiljni

"Bila je velika greška, sistemska greška kad smo glasali za ovakvu Vladu kad nijesmo znali nijednog ministra, a bogami slabo i premijera"

18969 pregleda 45 reakcija 44 komentar(a)
Joković, Foto: Luka Zeković
Joković, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković ocijenio je da je velika greška što su glasali za ovakvu Vladu kad nijesu znali nijednog ministra, a slabo i premijera.

On je, komentarišući najnovije poteze premijera Zdravka Krivokapića i razrješenja unutar Vlade, kazao da je to posljedica te greške.

"Sad se pokazuje kakva je Vlada i ovoj Vladi ne treba nikakav drugi protivnik nego ona sama. Ja sam rekao da je ovo najnesposobniji premijer i jeste čim je doveo do ovakve situacije sa Vladom, pa se sad najavljuju smjene nekih ministara i negdje to kod svakog ozbiljnog čovjeka izaziva jednu dozu gorčine i odgovornosti naše. Bila je velika greška, sistemska greška kad smo glasali za ovakvu Vladu kad nijesmo znali nijednog ministra, a bogami slabo i premijera", rekao je Joković nakon sjednice Glavnog odbora partije.

On je ocijenio da bi bio uspjeh kad bi neko mogao propratiti poteze premijera, posebno ovih dana.

"Čuo sam da je premijer preuzeo dužnost ministra pravde, a koliko znam, po zakonu i Ustavu ministar pravde može biti samo pravnik. Premijer nije pravnik i to negdje pokazuje te dječje igrice sitnih revanšizama onih koji bi trebalo da budu najozbiljni i koji bi svojom ozbiljnošću i svojim primjerom trebalo da pokažu svakom građaninu šta je dostojanstvo, šta je odgovoran odnos prema funkciji. Ne bi bilo ništa odgovornije nego da je premijer, kada je prvi put DF rekao da ga ne podržava, došao u parlament i rekao: 'Da li ja imam povjerenje ili ne, glasajte. Ako imam nastavljam'. A ne ovako potpredsjednik Vlade traži glasanje o povjerenju Vladi, premijer traži smjenu potpredsjednika, smjenjuju se ministri, traži se skraćanje mandata Skupštine, a do prije 15-ak dana svi su govorili ovo je najbolja Vlada u istoriji crne Gore", kazao je Joković.

Povezani članci

24. Januar 2022.

Joković: Nijesmo odlučivali o manjinskoj vladi

Bonus video: