Konjević: Krivokapić želi na sjednici Vijeća da smijeni Brđanina

"Svaka odluka Vijeća o statusu direktora je nezakonita jer se on može smijeniti samo odlukom Vlade na osnovu pisanog prijedloga ministrara unutrašnjih poslova"

16584 pregleda 83 reakcija 83 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Premijer Zdravko Krivokapić želi da na sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost izdejstvuje zaključak o smjeni direktora policije Zorana Brđanina, tvdri predsjednik Socijaldemokratske partije Raško Konjević.

"Svaka odluka Vijeća o statusu direktora je nezakonita jer se on može smijeniti samo odlukom Vlade na osnovu pisanog prijedloga ministrara unutrašnjih poslova", napisao je Konjević na svom Tviter profilu.

Predsjednik SDP tvrdi i da aktuelni premijer pokušava da "policiju stavi u službu odbrane svoje fotelje".

"Pošto mu to neće uspjeti ne bi me začudilo da se u “znak protesta” zaključa u kabinet i otpočne štrajk glađu radi ugroženosti njegovih prava, pardon fotelje. Time bi trajući cirkus doživio vrhunac" kazao je Konjević.

On je kazao i da će svaka odluka Krivokapića, kada bude smijenjen, morati da se porvijerava sa aspekta krivično pravne odgovornosti.

"Kada Vlada bude smjenjena 4.2. većinskom voljom poslanika u Skupstini svaka njegova odluka mora biti detaljno provjerena sa aspekta krivično pravne odgovornosti. On zaboravlja da je brzo bez imuniteta a da su njegovi postupci kažnjivi u skladu sa Ustavom i zakonima", napisao je Konjević.

Bonus video: