nije se pojavilo pet članova

Krivokapić za srijedu zakazao novu sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost

"Zabrinjava činjenica da pet članova Vijeća pokazuju očiglednu neodgovornost, kada je u pitanju razmatranje aktuelne bezbjednosne situacije u državi"

64328 pregleda 358 reakcija 115 komentar(a)
Krivokapić, Spajić i Injac, Foto: Twitter/MickeySpajic
Krivokapić, Spajić i Injac, Foto: Twitter/MickeySpajic

Sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost danas nije održana, usljed nepojavljivanja pet članova Vijeća, uprkos tome što je održavanje sjednice bilo organizovano i prilagođeno obavezama većine članova Vijeća, saopšteno je iz kabineta predsjednika Vlade.

Na sjednici su se, kako su naveli, pojavili premijer Zdravko Krivokapić, kao predsjednik Vijeća, ministarka odbrane Olivera Injac, ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, i direktor ANB-a Dejan Vukšić.

"Nedolaskom pet članova Vijeća onemogućeno je usvajanje izvještaja Međuresorne komisije za analizu rezultata koordinacije i operativne usklađenosti organa obavještajno-bezbjednosnog sektora i Biroa za operativnu koordinaciju, vezano za događaje na Cetinju od 3. do 5. septembra 2021. godine. Usvajanje tog dokumenta je preduslov za skidanje oznake tajnosti sa izvještaja, čime bi javnost bila upoznata sa sadržajem izvještaja u cjelini. U tom smislu, zabrinjava činjenica da pet članova Vijeća pokazuju očiglednu neodgovornost, kada je u pitanju razmatranje aktuelne bezbjednosne situacije u državi. U cilju potpune transparentnosti, već sjutra, predsjednik Vijeća premijer Zdravko Krivokapić zakazaće novu sjednicu za 16:00 h, sa istim dnevnim redom, sa osnovnim ciljem da građani Crne Gore budu do kraja upoznati sa sadržajem izvještaja", navodi se u saopštenju kabineta premijera.