član izvršnog odbora demokratske partije socijalista (DPS)

Muratović: Krivokapić spreman na sve zarad očuvanja funkcije, pričinjava mu se državni udar

Muratović je naveo da se podrazumijeva da su izvođači udara svi oni koji se protive srljanju Krivokapićevog kabineta u nova krivična djela i gaženja Ustava

4578 pregleda 14 komentar(a)
Muratović, Foto: Demokratska partija socijalista
Muratović, Foto: Demokratska partija socijalista

Premijer Zdravko Krivokapić spreman je na sve zarad očuvanja svoje funkcije, od brutalnog obračuna sa dojučerašnjim najbližim saradnicima, do zloupotrebe građana koje njemu bliske organizacije pokušavaju da izvedu na ulice, kazali su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Član Izvršnog odbora DPS-a, Boris Muratović, rekao je da se Krivokapiću, čiji će "jednogodišnji mandat na čelu Vlade ostati upamćen po masovnom kršenju Ustava i svih zakona, i koji odavno nema podršku skupštinske većine", pričinjava državni udar.

Krivokapić je danas, na konferenciji Značaj slobode medija za poglavlje 27 i proces evropskih integracija, kazao da je u Crnoj Gori na djelu državni udar.

Muratović je naveo da se podrazumijeva da su izvođači udara svi oni koji se protive srljanju Krivokapićevog kabineta u nova krivična djela i gaženja Ustava.

On je ocijenio da čovjek, koji je počeo da sprovodi državni udar još kada je izabran za premijera pod Ostrogom, pod dirigentskom palicom jedne vjerske zajednice, nastavio ignorisanjem i kršenjem Ustava, zakona i Skupštine, nema uporište da bilo koga optužuje za pokušaj državnog udara.

“Sa druge strane, Krivokapić je brutalno privatizovao Vladu, pa ne samo što članovi njegove porodice u slobodno vrijeme rade kao savjetnici premijera i pregovaraju u njegovo ime, već dovlači i neke opskurne likove iz inostranstva”, rekao je Muratović.

On je kazao da je Krivokapić, dozvoljavajući stranim državljanima da odlučuju u njegovo ime, imaju pristup osjetljivim informacijama, prepuštajući im da sprovode najprljavije kampanje za njegov račun, sve radio samo za očuvanje funkcije i ministarskih mjesta par njemu lojalnih ljudi.

“Potpuno lišen odgovornosti koju vlast nosi, Krivokapić je zarad očuvanja svoje funkcije spreman na sve, od brutalnog obračuna sa dojučerašnjim najbližim saradnicima, do zloupotrebe građana koje njemu bliske organizacije pokušavaju da izvedu na ulice”, ocijenio je Muratović.

Kako je rekao Muratović, na žalost Krivokapića i njemu lojalnih ministara, Crna Gora još uvijek ima snažne institucije i Skupštinu kao vrhovno zakonodavno tijelo, koje će u skladu sa Ustavom i zakonima države, a prije svega u skladu sa voljom građana izraženom na parlamentarnim izborima, odlučivati o sudbini ove Vlade.