CGO: Javnost upoznati sa sadržajem Temeljnog ugovora prije potpisivanja

"Posebno je problematično da Vlada o čijem povjerenju se sljedeće sedmice glasa sada odlučuje o ovom pitanju", ističu iz CGO-a

15936 pregleda 81 reakcija 28 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Luka Zeković
Krivokapić, Foto: Luka Zeković

Centar za građansko obrazovanje (CGO) pozvao je ponovo Vladu da javnosti učini dostupnim integralni nacrt Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

Kazali su da javnost sa sadržajem dokumenta, imajući u vidu njegove posljedice, mora biti upoznata prije potpisivanja, koje je premijer Zdravko Krivokapić danas najavio u najkraćem roku.

"Zabrinjava najava premijera Krivokapića da će Ugovor biti potpisan u najkraćem vremenskom roku, imajući u vidu da se javnost o sadržaju ugovora do sada mogla informisati isključivo putem nezvaničnih navoda iz medija", naveli su iz CGO-a na Tviteru.

Podsjećaju da su nezvanične izvode iz nacrta tog dokumenta pratile brojne kontroverze, među kojima se ističe pitanje uvođenja vjeronauke u javni obrazovni sistem.

"Posebno je problematično da Vlada o čijem povjerenju se sljedeće sedmice glasa sada odlučuje o ovom pitanju", zaključuju iz CGO-a.

Bonus video: