nada se da će se u okviru parlamentarne većine naći prihvatljivo rješenje

Damjanović: Odazvaću se svakom ozbiljnom pozivu, spreman sam da pomognem da izađemo iz krize

Damjanović je rekao da je dobar svaki koncept koji se bazira na volji građana koji su rekli "ne" režimu

28268 pregleda 59 reakcija 59 komentar(a)
Damjanović, Foto: Savo Prelević
Damjanović, Foto: Savo Prelević

Ekonomista i bivši poslanik Aleksandar Damjanović je, govoreći o modelu iz izlaska iz političke krize, kazao da je dobar svaki koncept koji se bazira na volji građana koji su rekli "ne" bivšem režimu, kao i da se nada da će se u okviru parlamentarne većine naći prihvatljivo rješenje.

Rekao je da će se odazvati svakom ozbiljnom i direktnom razgovoru u vezi s njegovim eventualnim angažmanom.

"U ovom trenutku vi razgovarate sa nezaposlenim građaninom, koji dijeli sudbinu desetine hiljada građana koji su takođe nezaposleni", kazao je Damjanović.

"Vijesti" su nedavno objavile da je Damjanović najozbiljniji kandidat za potpredsjednika vlade i ministra finansija, u slučaju formiranja manjinske vlade.

"Ne bih komentarisao nešto što nije zvanično, i za šta nijesam pitan. Mediji imaju pravo da pišu. Ako bude poziva za direktne i ozbiljne razgovore, ja ću se odazvati bilo kome. U ovom trenutku, mogu samo to da kažem, da sam spreman da dam sebe, kao i do sada, i služim, kao što sam služio u parlamentu 12 godina, da se iz svega ovoga izađe na najbolji mogući način", rekao je Damjanović u gostovanju na Televiziji Crne Gore.

On je rekao, kako prenosi portal RTCG-a, da bi bilo dobro da do tog rješenja dođe što prije, kako bi se izbjegle sve one stvari kojima svjedočimo u posljednje vrijeme.

"Da se krene na posao, i da se primijene zakonske pretpostavke za ostvarivanje i budžetskih projekcija i Evropa sad", rekao je Damjanović.

Smatra i da nema nikakve bojazni od toga da aktuelna politička zbivanja ugroze program Evropa sad: "I ova i bilo koja druga administracija će morati da primijeni zakone koje je donio parlament".

"Nemam iluzija da će plan biti primijenjen i zaokružen do kraja, s tim da se stvaraju pretpostavke da ne ostanemo na 450 eura minimalne zarade, nego da bude na nivou potrošačke korpe", istakao je Damjanović, navodeći da će biti potrebe da se program značajno unaprijedi.

On je rekao da neće biti ekskluzivan ako ponovi ono što vidi većina građana Crne Gore, odnosno da postoji ozbiljna kriza u funkcionisanju kako Vlade, i unutar Vlade, tako i između Vlade i parlamenta, te da je potrebno pokazati odgovornost zbog ekonomskih i političkih prilika.

Damjanović je saopštio da je zato neophodno iz krize izaći na najbolji mogući način.

"Dešavanja posljednjih dana govore o tome da smo došli do zida i da postoji potreba da se politička kriza riješi, kako bismo išli naprijed i ostvarili ciljeve iz avgusta 2020, kada je bivši režim postao opozicija", rekao je Damjanović.