Krivokapić sa Pičom: UK će podržavati demokratske procese i posvećeno unaprjeđivati saradnju sa Vladom, u svim sektorima

"Tokom sastanaka je naglašen značaj članstva Crne Gore u NATO, naročito u kontekstu doprinosa međunarodnom miru i jačanu institucija sektora bezbjednosti", saopšteno iz kabineta premijera

11246 pregleda 25 reakcija 6 komentar(a)
Foto: Gov.me/Bojana Ćupić
Foto: Gov.me/Bojana Ćupić

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić susreo se sinoć sa specijalnim izaslanikom premijera Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan, Ser Stjuartom Pičom.

Kako je saopšteno iz kabineta premijera, Krivokapić je istakao važnost prijateljstva i savezništva Ujedinjenog Kraljevstva i Crne Gore, i upoznao gosta sa politikama Vlade koje su implementirane u cilju jačanja ekonomske stabilnosti i demokratskih procesa.

Navodi se i da je Pič pohvalio saradnju Vlade sa Ujedinjenim Kraljevstvom u svim oblastima, posebno akcentujući odbrambenu i bezbjednosnu saradnju.

"Takođe je istakao važnost odnosa prema bezbjednosnim rizicima koji se tiču regiona Zapadnog Balkana, Evrope i ostatka svijeta, apostrofiravši uticaje sa kojima se države Zapadnog Balkana suočavavaju. Tokom sastanaka je takođe naglašen značaj članstva Crne Gore u NATO, naročito u kontekstu doprinosa međunarodnom miru i jačanu institucija sektora bezbjednosti", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Pič naglasio da će Ujedinjeno Kraljevstvo podržavati demokratske procese i posvećeno unaprjeđivati saradnju sa Vladom Crne Gore, u svim sektorima.

Susret je održan u Vili Gorica, a radnoj večere, prisustvovali su i ministarka odbrane Olivera Injac i direktor ANB-a Dejan Vukšić.

Bonus video: