Konjević: Abazović nije vodio razgovore sa opozicijom o manjinskoj vladi, rješenje krize - izbori

"Nećemo kvariti idilu u Vladi kad je razrješenje Abazovića u pitanju", kazao je Konjević.

58004 pregleda 316 reakcija 117 komentar(a)
Foto: Biljana Matijašević
Foto: Biljana Matijašević

Raško Konjević, šef poslaničkog kluba SDP nakon sastanka sa ambasadorima, novinarima je u Skupštini Crne Gore rekao da niko nije ozbiljnije razgovarao o manjinskoj vladi sa opozicijom.

"Da ja znam (Dritan) Abazović nije vodio razgovore sa opozicijom o manjinskoj vladi. Ne znam zašto sve radimo ako treba da se formira većina u okviru postojeće većine. Mislimo da rješenje ove krize treba da bude kroz najčistiji model - izbori", kazao je Konjević.

On je dodao i da će o ostalim opcijama razgovarati nakon pada Vlade.

"Ukoliko bude postojala politička volja da se formira neka vlada, koja bi imala tranzicionih period, ali to treba da se dešava nakon pada ove vlade".

Na pitanje kako će se SDP izjašnjavati o incijativama u Skupštini, odgovorio je da "neće kvariti idilu između Abazovića i Zdravka Krivokapića".

Kazao je da su na današnjem sastanku sa ambasadorima uputili ključne poruke - da se sva otvorena pitanja u narednim sedmicama rješavaju u institucijama, kroz ustavne, zakonske, poslovničke procedure i da se svaki politički izazov riješi tako što će se zadržati i ojačati stabilnost.

"Treći stav da očekujemo da će, sad već stara parlamentarna većna, uraditi ono što je DPS uradio 30. avgusta, ako izgube većinu, izgubili su je, prepuste vlast onome ko bude imao većinu u parlamentu", kazao je Konjević.

Bonus video: