URA: Odbor u HN podržao koncept evropske vlade, sve partije će imati priliku da pokažu kakve vrijednosti njeguju

"Naša je budućnost evropska Crna Gora a ona to ne može biti sve dok ne postane punopravna članica EU, dok ne privuče nove strane investicije i smanji toksičnu polarizaciju u društvu"

9057 pregleda 20 reakcija 19 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Građanski pokret URA
Sa sastanka, Foto: Građanski pokret URA

Građanski pokret URA saopštio je danas da je na sinoćnjem sastanku odbora te partije u Herceg Novom "pružena bezrezervna podrška za ideju formiranja evropske vlade".

U saopštenju se navodi da je sastanku prisustvovao i potpredsjednik partije Miloš Konatar.

"Na sastanku je konstatovano da se aktuelna politička kriza mora riješiti i da Crna Gora više nema vremena da gleda u prošlost. Naša je budućnost evropska Crna Gora a ona to ne može biti sve dok ne postane punopravna članica EU, dok ne privuče nove strane investicije i smanji toksičnu polarizaciju u društvu. Na sjednici je još jednom akcentovano da URA konceptom evropske vlade ne vraća DPS na vlast niti pravi bilo kakva partnerstva sa tom partijom", ističe se u saopštenju.

Iz URE si dodali da su ponudili model evropske vlade svim poslanicima u Skupštini Crne Gore.

" I svi ćemo biti na testu – jesmo li iskreni u nastojanjima da ubrzamo i dovršimo put Crne Gore u EU ili ne, jesmo li protiv korupcije i kriminala ili ne, jesmo li za budućnost i bolji život novih generacija ili ne. Sve parrtije će imati priliku da pokažu kakve vrijednosti njeguju. Zaključeno je da se program socio-ekonomskih reformi "Evropa sad" nastavlja i da nastojanja moraju biti takva da se taj program uskoro i unaprijedi kako bi plate i penzije dalje rasle u narednom periodu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: