CIVIS: Generalni sekretarijat podržao inicijativu za nepovjerenje Vladi i predlog za manjinsku-tehničku Vladu

"Vlada je odavno ostala bez ministra pravde, manjinskih i ljudskih prava, tri ministra izgubila su podršku parlamentarne većine, a premijer u takvoj situaciji ignorise Skupštinu i pri kraju mandata intenzivno kreće u čistku po resorima gdje god je to moguće, kako bi smijenio svakoga za koga smatra da mu nije lojalan"

7585 pregleda 230 reakcija 46 komentar(a)
CIVIS, Foto: CIVIS
CIVIS, Foto: CIVIS

Generalni sekretarijat Saveza građana CIVIS jednoglasno je podržao inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi Crne Gore, koja je 19. januara predata u skupštinsku proceduru.

Iz CIVIS je saopšteno da predlog za smjenu Vlade premijera Zdravka Krivokapića podržavaju "imajući u vidu da su tokom njenog trajanja gotovo zaustavljene evropske integracije, te da je došlo do zaoštravanja ionako dubokih podjela u Crnoj Gori i ugrožavanja građanskog karaktera društva".

"Osim toga, evidentan je javašluk i nepotizam u brojnim resorima izvršne vlasti i državnim institucijama, čiji su čelnici najčešće imenovani bez obzira na njihove stručne i moralne reference. Vlada je odavno ostala bez ministra pravde, manjinskih i ljudskih prava, tri ministra izgubila su podršku parlamentarne većine, a premijer u takvoj situaciji ignorise Skupštinu i pri kraju mandata intenzivno kreće u čistku po resorima gdje god je to moguće, kako bi smijenio svakoga za koga smatra da mu nije lojalan", piše u saopštenju CIVIS.

Oni su rekli da "cijeneći sve navedene i brojne druge razloge, Generalni sekretarijat Saveza građana CIVIS podržava i predlog koalicije "Crno na bijelo" za formiranje manjinske - tehničke Vlade, smatrajući da je ona put ka prevazilaženju podjela u društvu i ponovnom pokretanju evropskih integracija".

Bonus video: