Radević: Zna se ko nije sarađivao sa kim se ne sarađuje i ko neće prodati ni ovaj put

"Javnost u Crnoj Gori je svjesna i jako dobro zna ko je, u crnogorskim političkim račvanjima i vjerolomstvima, od koga potekao", kazao je član Glavnog odbora SNP-a

3966 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Arhiva Vijesti
Foto: Arhiva Vijesti

Član Glavnog odbora Socijalističke narodne partije (SNP), Ivan Radević, rekao je da ovih dana različite političke strukture i interesni centri "demonstriraju grotesknu postavku aktuelnog crnogorskog političkog beščašća, moralne erozije i sunovrata svih sistema vrijednosti na kojima bi trebalo da počiva jedno zdravo i odgovorno građansko društvo".

On je kazao da se najjeftinija demagogija, klevete, pažljivo osmišljene manipulacije i neistine najgore vrste, uvijaju u populističke optužbe o epskoj izdaji, bez stvarnog osnova i pokrića, a sa ciljem konstruisanja dimne zavjese koja bi zavarala zbunjenu javnost i prikrila njihov vlastiti ljudski i politički poraz.

"Podrazumujeva se, istrošenih tirada o izdaji i vjerolomstvu nije bilo u trenucima sklapanja unosnih ugovora i saradnje sa strukturama iz bivšeg sistema, unapređivanja DPS funkcionera nižeg i višeg ranga, otvorene diskriminacije glasačkog tijela koje je čekalo promjene a dočekalo Orvelovu 'Životinjsku farmu' gdje su neki, ipak, jednakiji od drugih, pa ni u momentima kada se, zajedno sa DPS-om, osiguravala prosta parlamentarna većina za svoje sitnopolitičke potrebe. Nije bilo priče o epskim izdajama ni kada su se, iza kulisa, postizali dogovori, a kršila predizborna obećanja, kad su vrhunili nepotizam i političko profiterstvo rođačko-kumovskih kanala preko kojih su se osiguravale visoke pozicije u Vladi za supruge i ljubavnice funkcionera liliputanskih mikropartija, partija bez ikakve tradicije i prošlosti (a posebno bez istorijata borbe protiv bivšeg režima)" - rekao je Radević.

Prema njegovim riječima se danas zato progovorilo o izdaji, "samo to im je jalovi način da lični nemoral, pokvarenost i prepredenjaštvo demonstrirano u prvih godinu dana rada, i prema građanima i prema partnerima iz parlamentarne većine, skrajnu u drugi plan".

"U stvari: iz njih progovara sramota. Javnost u Crnoj Gori je svjesna i jako dobro zna ko je, u crnogorskim političkim račvanjima i vjerolomstvima, od koga potekao. Zna i ko je bio uz narod bez da se služio populističkom kozmetikom da zamaskira karijerizam i stranački javašluk, ko nije sarađivao sa kim se ne sarađuje, i ko neće prodati ni ovaj put, iako mu imputiraju, prišivaju i kleveću, upravo oni koji su, zarad ličnog profita i diskretnog šarma kožnih fotelja — spremni na svaku izdaju. To će najbolje pokazati i potvrditi dani koji su pred nama" - zaključio je član GO SNP Ivan Radević.

Bonus video: