Krivokapić-Rinkevičs: Građani riješeni da EU bude njihova realnost

Rinkevičs je, izražavajući realnu nadu da će Crna Gora u što skorijem periodu uspjeti da zatvori najizazovnija pregovaračka poglavlja 23 i 24, "prenio poruke razumijevanja društvene tranzicije" i podrške putu Crne Gore ka EU, navode iz Vlade

3201 pregleda 5 komentar(a)
Krivokapić i Rinkevičs, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore
Krivokapić i Rinkevičs, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore

Odnose Crne Gore i Letonije karakterišu partnerstvo, otvorenost, kao i kontinuirana međusobna podrška u okviru bilateralne i multilateralne saradnje, kazao je premijer Zdravko Krivokapić.

Krivokapić se sastao u Vili Gorica sa ministrom vanjskih poslova Letonije Edgarsom Rinkevičsom, čija je posjeta je, kako je rekao, potvrda prijateljstva dvije zemlje.

Predsjednik Vlade je, kako je saopšteno, uputio zahvalnost Letoniji na kontinuiranoj podršci u oblasti EU integracija, poručivši da je neupitna posvećenost, predanost kao i građanska odlučnost Crne Gore u ispunjavanju kriterijuma i uslova za članstvo u Evropskoj uniji.

„Više od 80 odsto građana je za to da Crna Gora bude prva sljedeća članica Evropske unije, što jasno pokazuje njihovu riješenost i spremnost da EU bude njihova buduća realnost“, rekao je Krivokapić.

Govoreći o globalnim procesima u kontekstu pandemije koronavirusa, Krivokapić je istakao značaj postignutih rezultata Vlade u protekloj godini, zaključujući da je “nova administracija uspjela domaćinskim vođenje države da najveći ekonomski pad, prevede u najveći ekonomski rast koji je konkretan, mjerljiv i čije benefite građani već osjećaju”.

Rinkevičs je, izražavajući realnu nadu da će Crna Gora u što skorijem periodu uspjeti da zatvori najizazovnija pregovaračka poglavlja 23 i 24, "prenio poruke razumijevanja društvene tranzicije" i podrške putu Crne Gore ka Evropskoj uniji, navode iz Vlade.

Potvrđujući da Letonija visoko cijeni i najiskrenije drži do političkih odnosa sa Crnom Gorom, poručio je kako je siguran da će saradnja dvije zemlje nastaviti da se razvija na obostranu dobrobit i zadovoljstvo, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: