Bečić: Dogovoren plan rada za naredne dane, neću dozvoliti zloupotrebu Poslovnika

"Dogovoreno je da ukoliko bude kvoruma i ukoliko se izglasa predloženi dnevni red, vrijeme trajanja rasprave poslanika iznosi: 3 sata za prvo vanredno zasijedanje, 3 sata za drugo vanredno zasijednje, 4 sata za prvu tačku trećeg vanrednog zasijedanja, 1 sat za drugu tačku trećeg vanrednog zasijednja i 2 sata za četvrto vanredno zasijedanje"

58113 pregleda 274 reakcija 76 komentar(a)
Bečić, Foto: Boris Pejović
Bečić, Foto: Boris Pejović

Kolegijum predsjednika Skupštine dogovorio je način rada predstojećih vanrednih sjednica Skupštine na kojima će se odlučivati o razrješenju potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića (četvrtak), skraćenju mandata Skupštini i nepovjerenju Vladi (petak) i o smjeni predsjednika Skupštine Alekse Bečića (ponedjeljak).

Sjednice su sazvane za četvrtak, petak i ponedjeljak.

U četvrtak bi poslanici trebalo da se izjasne i o predlogu premijera Zdravka Krivokapića da ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić bude novi potpredsjednik Vlade.

U petak bi trebalo da se razmatraju i izmjene Zakona o lokalnoj samoupravi, kojima se traži održavanje lokalnih izbora u jednom danu.

"Dogovoreno je da ukoliko bude kvoruma i ukoliko se izglasa predloženi dnevni red, vrijeme trajanja rasprave poslanika iznosi: 3 sata za prvo vanredno zasijedanje, 3 sata za drugo vanredno zasijednje, 4 sata za prvu tačku trećeg vanrednog zasijedanja, 1 sat za drugu tačku trećeg vanrednog zasijednja i 2 sata za četvrto vanredno zasijedanje", naveo je Bečić na Tviteru.

Dodao je da Skupština nastavlja da radi isključivo po Ustavu i Poslovniku.

"Kako je radila i prethodnih godinu i po dana, i neću dozvoliti bilo kome zloupotrebu Poslovnika, niti će iko smjeti da opstruira rad Skupštine. Pozivam sve političke aktere i građane na mir, toleranciju, međusobno uvažavanje i poštovanje. Imajmo uvijek na umu riječi Marka Miljanova da je junaštvo braniti sebe od drugoga, a čojstvo braniti drugoga od sebe", naveo je Bečić.

Dodao je da je Kolegijum oštro osudio prijetnje poslanici Draginji Vuksanović Stanković kao i drugim javnim funkcionerima i funkcionerkama sa različitih strana političkog spektra.

"Afirmisao sam današnje saopštenje Ženskog kluba tim povodom i pozvao nadležne na odlučnu reakciju i zaštitu svih ugroženih", naveo je Bečić.

Bonus video: