KANDIDAT ZA PREDSJEDNIKA LP NAJAVIO IZLAZAK IZ VLADAJUĆE KOALICIJE

Rađenović: Savez sa DPS-om "Judin zagrljaj"

Na skupštini LP u nedjelju biraće se novi predsjednik, a osim Rađenovića kandidovao se i aktuelni šef stranke Andrija Popović. Rađenović četiri godine vodi budvanski odbor Liberalne partije, a odmah nakon preuzimanja funkcije predsjednika opštinskog odbora zamrznuo je kolicione odnose sa DPS-om
74 pregleda 30 komentar(a)
Blažo Rađenović, Foto: Vuk Lajović
Blažo Rađenović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 27.10.2017. 05:59h

Kandidat za predsjednika Liberalne partije (LP) Blažo Rađenović  kazao je da će ukoliko bude izabran  raskinuti koaliciju sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) navodeći da je taj savez “Judin zagrljaj”.

On je rekao da LP treba principijalan i jasan put. 

“Posao će bit težak samom kandidaturom protiv ovakve  pogubne politike DPS-a, jer LP u ovom momentu praktično ne postoji. Sa svojim timom ću se  izboriti za ono što iskonski pripada LP-u”, kazao je Rađenović “Vijestima”.

Na skupštini LP u nedjelju biraće se  novi predsjednik, a osim Rađenovića kandidovao se i aktuelni šef stranke Andrija Popović. Rađenović četiri  godine vodi budvanski odbor Liberalne partije, a  odmah nakon preuzimanja  funkcije predsjednika opštinskog odbora  zamrznuo je kolicione odnose sa DPS om. Tada je  povukao odbornika LP iz  lokalnog parlamenta,  da bi na minulim lokalnim izborima nastupio u  koaliciji sa Socijaldemokratskom partijom (SDP) i Građanskim pokretom  URA.

Komentarišući rad aktuelnog vrha stranke,  Rađenović je kazao da se Liberalna partija već godinama nalazi u nezavidnom položaju.

“Pogotovo je to izraženo u zadnjoj godini od kada smo učestvovali na izborima tako što smo “gostovali” sa dva imena na listi DPS-a. Dobar dio članova Liberalne partije nije podržao takav koncept. Danas LP nema stabilno finansiranje zato što nije formalno bila u koaliciji. Takvo poniženje se nastavlja tako što naš poslanik nije samostalan u odlučivanju u parlamentu. Zbog takvog odnosa kredibilitet partije je doveden u pitanje i to se mora ispraviti”, smatra Rađenović.

On je rekao da će, u slučaju da bude izabran za lidera stranke, prvo razmotriti način izlaska na predstojeće lokalne izbore i odnos prema predsjedničkim izborima. Tražiće rad na lokalnom nivou kako bi partija ojačala.

“Naravno za sve ovo će odlučiti Glavni odbor partije i ostali organi. Što se tiče državnog nivoa, potrudiću se da dominiraju ekonomske teme kao što su spoljni i unutrašnji dug, a jedno od bitnih pitanja će biti čuvanje preostalih nacionalnih resursa kao što su Elektroprivreda, Aerodromi Crne Gore, HG Budvanska rivijera i HTP Ulcinjska rivijera, kao i zaštita prostora od devastacije”, tvrdi on, navodeći da će poseban akcenat  staviti na reformu i ulaganje prosvjetu, kulturu i zdravstveni sistem “koji  je  karcinom društva”.

“Decentrelizacija Crne Gore je neophodna kako bi građanin mogao uticati direktnije i više u odlučivanju po bilo kom pitanju”, naveo je  Rađenović.

On je istakao da će se posvetiti pažnju na izlazak, kako je kazao,  iz tamne strane i poznate “DPS formule zapošljavanja po partijskom osnovu”.

“Da konačno oni koji imaju, znaje, hoće da rade i postižu rezultate, budu izabrani na poštene konkurse i za to budu adekvatno stimulisani kroz lični dohodak koji mora bit redovan“, istakao je Rađenović.

Preporučujemo za Vas