čestitao stupanje na dužnost reisa Islamske zajednice u Cg

Krivokapić Fejziću: Vaša intenzivna saradnja sa drugim vjerskim zajednicama vode ka miru i toleranciji

"Vaše učenje koje upućuje čovjeka na samoga sebe, na samoispitivanje i autokorekciju, na moralne i etičke principe koji su mudriji od svake jedinke, kao da je Crnoj Gori danas potrebnije nego ikada ranije", kazao je Krivokapić

11861 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić čestitao je Rifatu Fejziću na svečanom i formalnom, ponovnom stupanju na dužnost reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori.

"Želim Vam da sa puno uspjeha istrajavate u svojoj humanoj, Bogom nadahnutoj misiji, koja crnogorsko društvo čini plemenitijim, pravednijim i harmoničnijim", naveo je Krivokapić u svom saopštenju.

Istakao je i da Crna Gora ne može da postoji bez pogleda uprtog u evropsku budućnost, niti bez poštovanja i čuvanja njenih tradicionalnih vrijednosti i dosljednog afirmisanja i uvažavanja tradicionalnih vjeroispovjesti čije su doktrine uzidane u temelje naše kulture i evropskog istorijskog hoda, koji je usmjeren u pravcu prosperiteta i stvaranja zajednice u kojoj caruje pravda i čovječnost - božanski upisane u Kuranu i drugim svetim knjigama.

"Vaše učenje koje upućuje čovjeka na samoga sebe, na samoispitivanje i autokorekciju, na moralne i etičke principe koji su mudriji od svake jedinke, kao da je Crnoj Gori danas potrebnije nego ikada ranije", kazao je Krivokapić.

Krivokapić je poručio i da rad i razvoj vjerske Zajednice na čijem je čelu Fejzić, te njegova intenzivna saradnja sa drugim vjerskim zajednicama, uz brižnost i naklonost države, su dobre prakse koje sve građane Crne Gore vode ka konsenzualnosti, miru, poštovanju, dijalogu, toleranciji i inkluzivnosti.

"Još jednom Vam čestitam, sa zajedničkom željom da Crna Gora što prije postane država istinske solidarnosti, pravde, razumijevanja i blagostanja", piše u čestitki Krivokapića.