Konatar: Ne vidim kako bi saradnja sa Bečićem mogla da funkcioniše, manipulacija je da se ozvaničava koalicija URE i DPS

"Bečić i Demokrate su odbile predlog URE i CIVIS-a o formiranju manjinske vlade. Ako Abazović bude novi premijer, ne vidim kako bi taj odnos Vlade i Skupštine mogao efikasno da funkcioniše. Imali smo i do sada problem, jer to nije moglo da funkcioniše

53251 pregleda 709 reakcija 140 komentar(a)
Konatar, Foto: Luka Zeković
Konatar, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Kluba poslanika "Crno na bijelo" (CnB) i potpredsjednik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar saopštio je danas da poslije završetka sjednice o povjerenju Vladi, u ovom trenutku ne vidi način kako bi saradnja s Aleksom Bečićem (Demokratska Crna Gora), kao predsjednikom Skupštine, poslije svih izjava na račun lidera Građanskog pokreta URA Dirtana Abazovića mogla da funkcioniše.

"Bečić i Demokrate su odbile predlog URE i CIVIS-a o formiranju manjinske vlade. Ako Abazović bude novi premijer, ne vidim kako bi taj odnos Vlade i Skupštine mogao efikasno da funkcioniše. Imali smo i do sada problem, jer to nije moglo da funkcioniše. Ako želimo da izađemo s manjinskom vladom, aposlutno da se to ne može odraditi ako budemo imali opstrukcije s mjesta predsjednika skupštine. Ne vidim da on s tog mjesta može doprinijeti ubrzanju reformi", rekao je Konatar novinarima u Skupštini.

On je dodao da očekuje da se sjednica održi danas.

"Crna Gora nema vremena da čeka. Nemamo vrijeme za dalja prepucavanja. Manipulacija je da se ozvaničava koalicija URE i DPS. DPS se neće vratiti na vlast.", kazao je Konatar.

On je kazao da je i ranije pozivanje na proteste bilo zbog čuvanja fotelja.

"I danas je to jasno. Bilo je i neformalnih i formalnih razgovora o manjinskoj vladi, koje smo obavili s kolegama iz SNP-a i CIVIS-a. Očekuju nas razgovori s manjinskim partijama, ali i s nekim ostalim strankama parlamentarne većine. Razgovoraćemo sa svima, jer smo svima ponudili koncept manjinske vlade", kazao je Konatar.

Crnogorski parlament danas će na vanrednoj sjednici raspravljati o predlogu za razrješenje predsjednika Skupštine Alekse Bečića.

Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera DF Andrija Mandić je rekao da će DF tražiti odgađanje današnjeg zasijedanja Skupštine, kako bi pokušali još jednom da dođu do dogovora u skupštinskoj većini.

Bonus video: