Martinović: Ne pristajemo na ucjene i uslovljavanja, do fotelja je onima koji traže podršku od DPS

"Savjest nam je čista, svakog građanina možemo da pogledamo u oči", kazao je potpredsjednik i poslanik Demokratske Crne Gore

34743 pregleda 63 reakcija 46 komentar(a)
Martinović, Foto: Luka Zeković
Martinović, Foto: Luka Zeković

Potpredsjednik i poslanik Demokratske Crne Gore Vladimir Martinović kazao je da ako se dogodi smjena predsjednika Skupštine Alekse Bečića, znači da je sklopljen savez između Ure i DPS-a i da od danas imamo novu parlamentarnu većinu.

Na izjavu predsjednika Kluba poslanika "Crno na bijelo" (CnB) Miloša Konatara da ne vidi kako bi saradnja sa Bečićem mogla da funkcioniše, Martinović ističe da ga "ne čudi što je Konatar dao takvu izjavu"

"Vidjeli ste Viber prepiske GP URA. Oni to nisu demantovali. Razgovaralo se o tome da su Aleksa Bečić i Demokrate prepreka za formiranje manjinske vlade s DPS. Fingiraju pregovore. Ne pristajemo na ucjene i uslovljavanja od bilo koga. Obećali smo građanima da ćemo istrajati na fonu izborne volje. Ako se danas prekomponuje parlamentarna većina i smijeni predsjednik Skupštine, Demokrate su već za srijedu u 18 časova najavile mirne građanske proteste", saopštio je Martinović novinarima u Skupštini.

Martinović navodi i da oni nemaju bilo kakvu potrebu da kažu kome je do fotelja a kome nije.

"Do fotelja je onima koji ruše parlamentarnu većinu i traže podršku od DPS. Savjest nam je čista, svakog građanina možemo da pogledamo u oči. Naš demokratski odgovor biće mirni demokratski protesti", istakao je Martinović.

Poslanik Demokrata smatra i da je jedan način rješenja političke krize da se nađe dogovor unutar parlamentarne većine i manjinskih partija, a drugi su izbori.

"Kad je na dnevnom redu bila smjena Abazovića, nismo glasali za to jer nije bilo dogovora parlamentarne većine. Pozvali smo i pozivaćemo građane na mirne i dostojanstvene proteste", saopštio je on.

Crnogorski parlament danas će na vanrednoj sjednici raspravljati o predlogu za razrješenje predsjednika Skupštine Alekse Bečića.

Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera DF Andrija Mandić je rekao da će DF tražiti odgađanje današnjeg zasijedanja Skupštine, kako bi pokušali još jednom da dođu do dogovora u skupštinskoj većini.

Bonus video: