Đukanović: Uz podršku Grčke napravljeni važni koraci ka članstvu u EU

Predsjednik u prvoj zvaničnoj posjeti Atini od obnove crnogorske nezavisnosti

3115 pregleda 3 komentar(a)
Đukanović i Sakelaropulu, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Đukanović i Sakelaropulu, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Predsjednik Milo Đukanović kazao je tokom razgovora sa predsjednicom Grčke Katerinom Sakelaropulu da je Crna Gora zahvaljujući podršci zvanične Atine već članica NATO saveza i da je napravila važne korake na putu ka članstvu u Evropskoj uniji.

Dvoje zvaničnika podsjetili su da je dvodnevna zvanična posjeta Đukanovića Atini prva posjeta predsjednika Crne Gore Grčkoj nakon obnove crnogorske nezavisnosti 2006. godine.

Đukanović je kazao da je posjeta Atini prilika da se istakne tradicionalno prijateljstvo između naše dvije države i dva naroda, ali i da se podsjeti kako su odnosi između dvije države dodatno unaprijeđeni nakon obnove nezavisnosti, gdje je u međuvremenu bilo izuzetno puno političkih kontakata na visokom nivou.

Predsjednik je uputio zahvalnost za podršku Grčke evropskoj i evroatlantskoj perspektivi Crne Gore i regiona Zapadnog Balkana.

Katerina Sakelaropulu, Milo Đukanović
foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

"Zahvaljujući tome, Crna Gora je već članica NATO saveza, mi smo partneri u tom Savezu, a takođe, napravili smo i veoma važne korake na putu ka članstvu u EU."

"Naše uvjerenje je da danas postoje uslovi da bitno unaprijedimo našu saradnju u raznim oblastima počev od ekonomije, kulture, obrazovanja do infrastrukturnih veza između naše dvije zemlje. I zato vjerujem da će i ovaj naš današnji razgovor biti dobar impuls daljem unaprijeđenju našeg prijateljstva i naše međudržavne saradnje", zaključio je Đukanović, uputivši zahvalnost na srdačnom gostoprimstvu.

Bonus video: