Ujedinjena CG pozvala svoje članove i simpatizere da se priključe protestima

Istakli su i da bez obzira koje političke partije organizuju mirne i dostojanstvene proteste građana, da li sa njima dijele programska i politička načela, podržavaće okupljanja "onih građana koji se osjećaju prevareno i pokradeno"

16244 pregleda 1468 reakcija 53 komentar(a)
Foto: Ujedinjena Crna Gora
Foto: Ujedinjena Crna Gora

Ujedinjena Crna Gora pozvala je svoje članove i simpatizere, one koji poštuju i prihvataju njihove političke stavove da se narednih dana priključe protestima.

Kako su kazali, protesti se organizuju s namjerom odbrane većinske izborne volje gradana od 30. avgusta 2020.

"Naša noseća politička poruka je davno i dosljedno postavljena: promijeniti političke saveznike u toku ove prve tranzicije vlasti nedopustiva je politička trgovina i nedostojno pazarenje sa slobodom i demokratijom", saopštili su oni.

Istakli su i da bez obzira koje političke partije organizuju mirne i dostojanstvene proteste građana, da li sa njima dijele programska i politička načela, podržavaće okupljanja "onih građana koji se osjećaju prevareno i pokradeno".

Dodali su i da će biti dio protestnog okupljanja sve dok organizatori poštuju ustavna i zakonska načela i sve dok bude neophodno braniti pobjedničku-većinsku biračku volju iskazanu na posljednjim parlamentarnim izborima.

"Naše opštinske strukture mogu biti i dio organizacije protesta ukoliko procijene da je to najbolji način, čuvajući pritom dostojanstvo Ujedinjene CG i njenog političkog puta. Iako nismo ničim izazvali ovu smutnu i nedostojnu političku situaciju pružamo ruku saradnje svima koji žele da brane izbornu pobjedu i u konačnom zahtijevaju da se, umjesto kalkulisanja sa manjinskom vladom i njenim tehničkim varijantama, građanima vrati mandat i ide na prevremene parlamentarne izbore", navodi se u njihovom saopštenju.

Kako su kazali, dužni smo tokom trajanja svih skupova koji imaju za cilj rečeno da brinemo o svojoj i bezbjednosti drugih.

Bonus video: