Demokrate: Nema tog Dritana koji će spriječiti građane da izađu na proteste

"Slobodni građani znaju šta je sloboda, kako se osvaja i kako se brani", saopštili su iz Demokratske Crne Gore

20825 pregleda 99 reakcija 99 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora optužila je potpredsjednika Vlade i koordinatora službi bezbjednosti Dritana Abazovića da stoji iza sinoćnjeg privođenja aktiviste koji je u Podgorici, putem razglasa sa automobila, pozivao na večerašnje proteste.

Iz te partije tvrde da Abazović zloupotrebljava svoj položaj, pokušavajući da zaplaši građane.

"Budući mandatar DPS Vlade Abazović nedostatak podrške za mučno djelo koje ovih dana gradi na štetu Crne Gore pokušava nadomjestiti primjenom sile. Svoje prijetnje da će 'država odgovoriti' već ispunjava i to tako što hapsi mirne aktiviste. Moramo mu čestitati na količini iskazanog straha i nesigurnosti, jer to ni DPS nije radio, ni oni nijesu hapsili aktiviste koji pozivaju na proteste! Abazović ovo radi jer tačno zna kako stoji, i tačno zna da mu plan izdaje građana visi o vrlo tankom končiću.

"Uhapsili su čovjeka, nakon čega je tužilac rekao da nema elemenata krivičnog djela. Hoće li neko odgovarati što su ga maltretirali?! Na primjer, neko od 'proevropskih' funkcionera bezbjednosnog sektora koji se bave staljinističkim metodama gušenja sloboda građana Crne Gore. Hoće, odmah, ili nešto kasnije", navode iz Demokrata.

Iz te partije su saopštili da "nema tog Dritana" koji će spriječiti građane da izađu na mirne proteste.

"Abazović zloupotrebljava svoj položaj pokušavajući da uplaši građane. Međutim, može samo da pokuša da zaboravi da se ovaj narod oslobodio straha a zatim očitao lekciju onim koje on sad mora da vrati na vlast. Može samo da pokuša, jer se mi nijesmo povukli ni pred kriminalnim hordama kojima on služi, pa nećemo ni pred njim! Slobodni građani znaju šta je sloboda, kako se osvaja i kako se brani, i nema tog Dritana koji će ih spriječiti da izađu na mirne i dostojanstvene proteste protiv njegove izdaje! Sloboda se brani, izdaja se ne prašta", zaključuju iz Demokrata.

Bonus video: